Nije lako zaraditi: Mourinhu ogromna cifra u Feneru, ali i uloga mentora budućem treneru
Nuri Šahin bit će desna ruka Portugalcu u Fenerbahčeu (Foto: AFP)

Posebni u Turskoj

Nije lako zaraditi: Mourinhu ogromna cifra u Feneru, ali i uloga mentora budućem treneru

Midhat Šljivak

Jose Mourinho postat će novi trener Fenerbahčea. Portugalski stručnjak prihvatio je ponudu istanbulskog tima i povest će ovaj tim u novu sezonu. Rukovodstvo Fenera pristalo je na sve uslove koje je imao Posebni čiji će račun nakon boravka u Istanbulu biti još puniji.

Jedan od najvećih trenera u proteklih 20 godina Jose Mourinho seli u Tursku. Portugalac je prihvatio poziv Fenerbahčea i dogovorio je dvogodišnju saradnju s istanbulskim timom.

Naravno, njegov odlazak u Tursku odjeknuo je širom Evrope. Mnogi su u nevjerici zbog odluke, ali Jose jednostavno nije mogao odbiti primamljivu finansijsku ponudu.

Fener je pred 61-godišnjeg stručnjaka donio ponudu od 20 miliona eura za dvije sezone. Tu su i brojni bonusi za trofeje i Jose je pristao doći.

Navijači Fenerbahčea su u ekstazi. Mnogi još ne vjeruju da se to zapravo dešava i da na klupu njihovog voljenog tima sjeda velika trenerska legenda.

Desna ruka legendarnom Portugalcu bit će nekadašnji turski reprezentativac Nuri Šahin. 35-godišnjak je trenutno pomoćnik Edina Terzića u Borussiji iz Dortmunda, a i sam je slovio kandidat za novog trenera Fenera.

Oglasi

Fener je odlučio angažovati Šahina kako bi učio od Mourinha i samim tim spremno dočekao šansu da samostalno preuzme klub, te je on očigledno dugoročna investicija.

Mourinho i Šahin su već sarađivali tokom karijere. Jose ga je doveo u Real Madrid 2011. godine, no nije previše igrao za Kraljeve.

On je kao trener radio u ekipi Antalyaspora, a kao fudbaler ima veoma bogatu karijeru jer je nastupao za Borussiju, Feyenoord, Real Madrid, Liverpool, Werder i Antalyaspor.

Fener priprema ogromna pojačanja

Jose Mourinho će prema najavama iz Turske na raspolaganju imati ogromnu cifru za pojačanja. Doslovno će moći birati.

Oglasi

Kandidat za predsjednika kluba Aziz Yildirim najavio je već neka imena. Tu su Talisca, Paulo Dybala, Romelu Lukaku...

Bit će interesantno vidjeti kako će Posebni sklopiti tim u novoj sezoni. Na raspolaganju i sada ima sjajne igrače, no sigurno da će tražiti neka dobro provjerena imena.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahčeu je prije svega cilj osvajanje titule prvaka Turske. Posljednji put su trofej najbolje ekipe u Super ligi osvojili još 2014. godine. Od tog trenutka je krenuo post i konstantno gledaju u leđa velikim rivalima.

S Mourinhom su očekivanja velika. Posebni je majstor za trofeje i vidjet ćemo šta će napraviti s Fenerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi