Mourinho se vraća! Postignut dogovor, Portugalac stiže da donese titulu koja se čeka 10 godina

Rekao je 'da'

Mourinho se vraća! Postignut dogovor, Portugalac stiže da donese titulu koja se čeka 10 godina

Edmir Škorić

Portugalski trener Jose Mourinho u januaru je otpušten iz Rome, a pola godine kasnije konačno je ponovo našao posao.

Mourinho je mjesecima čekao na pravu priliku. Iako je imao mnogo ponuda, Posebni je jednostavno želio ono što ga najviše privlači. Na kraju je, tvrdi ugledni novinar Gianluca Di Marzio iz Sky Sportsa, pristao na dvogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom.

Sportski direktor Fenera Mario Branco navodno je bio ključan za Joseovo 'da', a očekuje se da će turski div kasnije danas službeno objaviti trenersku promjenu.

Fener je završio drugi u turskoj Super Ligi, tri boda iza ljutih rivala, iako su se gajile velike nade prije početka sezone kada su u tim stigli Dušan Tadić, Edin Džeko, Fred, Dominik Livaković... Ipak, Ismail Kartal nije ispunio očekivanja i klub je odlučio da ga smijeni i prije nego su počele pripreme za novu sezonu.

Prije Rome, Mourinho je radio u Tottenhamu, Manchester Unitedu, Chelseaju, Real Madridu, Interu i Portu. S Interom i Portom osvajao je Ligu prvaka, ima tri titule u Premier ligi, jednu u La Ligi i četiri priznanja za trenera godine.

Oglasi

Slavni Portugalac trebao bi da vrati osmijeh na lica navijača Fenera i da pokuša da osvoji titulu u Super ligi na koju se čeka od 2014. godine.

Inače, još jučer su turski mediji objavili da je Mourinho navodno nazvao Džeku i Freda i da se kod njih raspitivao o Fenerbahčeu, a vrlo brzo je pristao da dođe u Istanbul.

S Fredom je Mourinho sarađivao dok je bio u Unitedu, a s Džekom je saradnju imao tek nekoliko sedmica kada je stigao u Romu, no ubrzo nakon toga bh. napadač je prešao u Inter.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pitanje je hoće li Džeko i Jose ponovo sarađivati, mada se vjeruje da će u slučaju Mourinhovog dolaska, bh. reprezentativac biti bliže ostanku iako se u jednom trenutku činilo da bi nakon samo jedne sezone mogao napustiti Tursku.

Ukoliko su informacije Di Marzija tačne i Jose zaista postane danas trener Fenera, turska Super liga koja je svakako jako zanimljiva, bit će sada posebno praćena i interesantna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi