Stari lisac bacio navijače Fenerbahčea u trans: "Moj trener je Jose Mourinho, pristao je doći"
Posebni je meta turskih velikana i rado bi došao raditi u Istanbul (Foto: EPA)

Aziz Yildirim spreman za povratak u fotelju

Stari lisac bacio navijače Fenerbahčea u trans: "Moj trener je Jose Mourinho, pristao je doći"

Midhat Šljivak

Turski biznismen Aziz Yildirim (71) spreman je za povratak na mjesto predsjednika turskog Fenerbahčea. On je poručio da već ima dogovor s Joseom Mourinhom za poziciju trenera i da su dogovorili saradnju na tri godine.

Jose Mourinho će po svemu sudeći trenersku karijeru nastaviti u Turskoj. Posebni se nedavno sreo s rukovodstvom Bešiktaša i izrazio je spremnost da dođe u klub, a sada se u bitku za njegov potpis uključio Fenerbahče.

Nekadašnji predsjednik istanbulskog velikana i kandidat na izborima ove godine Aziz Yildirim tvrdi da je dogovorio saradnju s Mourinhom za naredne tri godine.

Yildirim najavljuje velike stvari i želi konačno vratiti titulu Feneru nakon više od decenije čekanja.

"Dolazim da napravim šampione. Razgovarao sam dva sata sa Joseom Mourinhom, dogovorili smo uslove i on je spreman doći. Ponovo ćemo razgovarati u subotu u Engleskoj. Ako sve bude kako treba, dovest ću Mourinha u Istanbul naredne sedmice. Ne mogu vam reći ništa oko pojačanja, to će novi trener, ali mogu vam reći da je moj trener za naredne tri godine Jose Mourinho.

Yildirim je Fener vodio čak 20 godina i to u periodu od 1998. do 2018. godine. Tada ga je na izborima pobijedio aktuelni predsjednik Ali Koč.

Oglasi

Fener je pod njegovim vodstvom imao ogromne uspjehe. Šest puta je osvojeno prvenstvo, igrali su polufinale Evropske lige, četvrtfinale Lige prvaka. Košarkaška sekcija je po prvi put osvojila Euroligu.

Ali Koč je potom preuzeo tim. Dovodio je velika imena u Istanbul, ali titule već 10 godina nema. Yildirim to želi promijeniti već u prvoj sezoni.

"Šest godina kasnije dolazim odmoran i spreman. Govorio sam da klubu treba mir, a ne predsjednik koji tvrdi da klubu ne daju biti šampion dok je on tu."

"Govore da su smanjili dug na 317 miliona eura, ali on trenutno 350 miliona eura. Također, igračima do sezone 2027/2028 potrebno je isplatiti 150 miliona eura. Kažu da sam im ja oStavio barem 200 miliona eura. Sve ću vam otkriti kad dođem tu i kada krenemo u nove projekte", poručio je Yildirim.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iskusni lisac sasvim sigurno će imati velike šanse za pobjedu. Glasači dobro znaju šta mogu očekivati od njega, a trenutno vlada i veliko nezadovoljstvo radom Alija Koča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi