Edin Džeko stigao u Sarajevo, a u Turskoj krenula euforija: Karim Benzema stiže u Fenerbahče?
Edin Džeko jutros stigao u Sarajevo nakon što je završena sezona u Turskoj

Ali Koc spašava predsjedničku fotelju

Edin Džeko stigao u Sarajevo, a u Turskoj krenula euforija: Karim Benzema stiže u Fenerbahče?

Endin Čaušević

Turski mediji pišu danas da bi iskusni bh. napadač Edin Džeko nakon samo jedne sezone mogao da napusti Fenerbahče, te da je predsjednik turskog velikana Ali Koc odlučio da svim silama pokuša dovesti Karima Benzemu.

Fenerbahče je prošlog ljeta uložio ogroman novac u pojačanja kako bi nakon deset godina konačno osvojio titulu prvaka Turske, ali to ovaj klub nije uspio.

Galatasaray je ponovo uspio da nadmaši ljutog gradskog rivala i odbrani titulu prvaka Turske, a tamošnji mediji već danas pišu o tome da u Feneru slijedi velika promjena igračkog kadra nakon još jednog neuspjeha.

Iako je većina igrača stigla tek prije godinu dana u Fenerbahčeu nisu zadovoljni činjenicom da već deset godina ne mogu da osvoje titulu prvaka, te će na ljeto čini se uložiti dodatni novac u igrački kadar.

Iako je sezona završena tek sinoć mediji u Turskoj objavili su da je izgledno da će bh. napadač Edin Džeko nakon samo jedne sezone napustiti Fenerbahče i da Ali Koc svim silama pokušava da sačuva predsjedničku poziciju u klubu.

Koc se našao na udaru kritika nakon još jedne neuspješne sezone, te pokušava svim silama izboriti ostanak na mjestu predsjednika Fenerbahčea.

Oglasi

Mediji u Turskoj objavili su da je Koc krenuo o totalnu ofanzivu kada su u pitanju ljetna pojačanja i da želi napraviti pravo čudo, a to je dovođenje Karima Benzeme u ovaj klub.

Pojavila se informacija da je Benzema prva želja predsjednika Fenerbahčea, te da je Koc već imao sastanak s napadačem Al Ittihada kojem je predstavio projekat turskog kluba u nadi da će on biti zainteresovan.

Ukoliko Benzema pristane da dođe u Fener onda to gotovo sigurno znači odlazak Edina Džeke iz kluba iako je Dijamant stigao tek prošlog ljeta i iza sebe ima dosta dobru sezonu.

Mogući dolazak Benzeme trenutno je udarna vijest u Turskoj, ali još uvijek nije poznato kakve su realne šanse da nekadašnji napadač Real Madrida dođe u Fenerbahče.

Oglasi

[twitter]https://x.com/daimafenerx/status/1795073451297779918[/twitter]

Poznato je da je Benzema nezadovoljan u Saudijskoj Arabiji i da je iza njega vjerovatno najteža sezona u karijeri. No, s Al Ittihadom ima ugovor prema kojem je jedan od najplaćenijih igrača na svijetu i bit će zanimljivo vidjeti da li će doći do raskida saradnje.

Benzema ne želi da ostane u Al Ittihadu, ali ni čelnici kluba ne žele da ga puste s obzirom da su u njegov dolazak uložili ogroman novac, te on to nije opravdao u minuloj sezoni.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Koc pokušava da iskoristi Benzeminu želju za promjenom kluba i ukoliko ga uspije dovesti u Fenerbahče to će biti ogroman poduhvat, a da li će mu donijeti ostanak na mjestu predsjednika ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Bulle
Kao da Džeko može igrati cijelu utakmicu na visokom nivou...normalno da im trebaju dva napadača...i Karim je pao ko da je on nešto bolji sad...najjadnije je što ovo novinari iz svoje glave pišu ili prepisuju.
0 0
Mowzilla
Cause, kakve veze ima spanija sa ovim tekstom?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi