Jose Mourinho otkrio ime jedinog igrača koji mu je nedostajao u trenerskoj karijeri: "Taj mali..."

Jasno je na koga je mislio

Jose Mourinho otkrio ime jedinog igrača koji mu je nedostajao u trenerskoj karijeri: "Taj mali..."

Eldar Ganibegović

Jose Mourinho jedan je od najvećih trenera u historiji fudbala. Trenirao je mnoge velike zvijezde, a sada je otkrio ko mu je jedini nedostajao u svlačionici.

Nedavno je za novog trenera Fenerbahcea imenovan portugalski stručnjak Jose Mourinho. Njegov zadatak biti će da skine Galatasaray s trona i osvoji titulu prvaka Turske.

Odmah nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor s turskim velikanom, novinari su krenuli da se otimaju za intervjue s njim u kojima je The Special One dao nekoliko zanimljivih izjava.

Između ostalog, novinare je zanimalo da li postoji neki igrač ili igrači koje je Jose Mourinho htio da trenira, a nikada nije imao priliku.

U razgovoru za TNT Sports odgovarao je na deset pitanja. Jedno od njih je bilo i to, a nije bilo previše dileme za kojeg igrača se odlučio.

"Naravno da biram malog (Lionel Messi, op. a.). Nisam ga mogao trenirati, ali moram reći da je u našoj generaciji bilo najbolji", istakao je Portugalac.

Oglasi

Podsjetimo da je omaleni Argentinac izluđivao Mourinha. Za vrijeme kada je bio trener Real Madrida, Messi je postigao čak devet golova protiv Kraljevskog kluba.

Upitan je i o Evropskom prvenstvu koje se večeras u Minhenu od 20:45 otvara utakmicom Njemačka - Škotska.

Mišljenja je da će njegov Portugal postati novi prvak Evrope, drugi put nakon 2016. godine, a da će u finalu slaviti protiv Engleske.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Harry Kane bi trebao biti najbolji strijelac, dok bi nagradu za najboljeg igrača turnira odnio još jedan Englez, Jude Bellingham.

Također, dodao je kako smatra da će fudbaler Real Madrida, Vinicius Junior, biti naredni osvajač Zlatne lopte.

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Special one postao pravi magarac od trenera..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi