Messi svjestan da je kraj sve bliže i bliže - Jasno je rekao u kojem klubu će završiti karijeru
FOTO: EPA

Bliži se odlazak u penziju

Messi svjestan da je kraj sve bliže i bliže - Jasno je rekao u kojem klubu će završiti karijeru

Esmer Oštraković

Naredne sedmice počinje Copa America, a jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja je sasvim sigurno reprezentacija Argentine.

Kao i ostale reprezentacije i Argentina se sprema za utakmice koje će se igrati u okviru ovog takmičenja.

Prije tri dana odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Ekvadora u kojoj su upisali minimalnu pobjedu od 1:0.

Za dva dana očekuje ih druga, ujedno i posljednja pripremna utakmica pred početak Copa Americe, a protivnik će biti reprezentacija Gvatemale.

Argentina se nalazi u grupi sa Peruom, Čileom i Kanadom. Upravo protiv Kanade će 21. juna odigrati prvu utakmicu na ovom takmičenju.

Oglasi

Pet dana nakon toga čeka ih i druga utakmica u kojoj će protivnik biit Čile, a nakon toga 30. juna igraju protiv Perua.

Dok se spremaju za ove utakmice velika je pažnja naravno na Leu Messiju koji je dao jedan od intervjua u kojem se dotakao kraja svoje karijere, te je jasno rekao koji klub će biti njegov zadnji.

"Inter Miami će biti moj zadnji klub", jasno je rekao Messi, te je nastavio:

"Nisam spreman da napustim fudbal. Ovo radim cijeli svoj život. Volim igrati ovu igru. Uvijek ima mao straha da je kraj blizu. Svjestan sam da to vrijeme dolazi", rekao je Messi.

Oglasi

Ljut je Messi bio i na komentare Mbappea koji je rekao da je teže osvojiti Euro nego Svjetsko prvenstvo.

"Rekao je i da timovi iz Južne Amerike nemaju veliku konkurenciju kao evropske selekcije. Svi cijene ono što igraju", rekao je Messi za ESPN Argentina i nastavlja:

"Evropsko prvenstvo je veliko takmičenje, ali tu nema trostrukog prvaka svijeta Argentine. Nema ni Brazila koji je peterostruki prvak, zatim Urugvaj."

"U tom takmičenju nema mnoštva svjetskih prvaka i nerealno je reći da je EP najteži, zar ne? Na Svjetskom prvenstvu su najbolji timovi svijeta i svi žele taj trofej", dodao je Messi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi