Vuk dlaku mijenja, ali čud nikada: Mourinhov glavni igrač se obrukao pred cijelim svijetom

Kamere su sve zabilježile

Vuk dlaku mijenja, ali čud nikada: Mourinhov glavni igrač se obrukao pred cijelim svijetom

A. Čaušević

Jose Mourinho je heroj u očima mnogih zato što je donio Romi prvi trofej nakon 14 godina.

Ipak, tokom trenerske karijere Mourinho je bio spreman na razne stvari samo da njegova ekipa dođe do trijumfa.

Poznato je da su njegove ekipe sklone raznim ispadima, igrači na terenu su prznice, dok i sam Mourinho koristi različite trikove samo sa namjerom da ostvari zacrtani cilj.

Još dok je bio trener Reala neke od igrača je nagovarao da namjerno dobiju žute kartone kako bi bili "čisti" za ostatak takmičenja u Ligi prvaka.

Nije se promijenio ni u Romi što je pokazuje i bezobrazan potez Tammyja Abrahama kojeg su snimile kamere kako se nesportski ponaša.

Naime, u finalu Konferencijske lige Englez je u jednom napadu pao kao pokošen i simulirao je povredu te je djelovalo kao da mu treba ljekarska pomoć.

Oglasi

Ipak, Abrahamu nije bilo ništa što pokazuje snimak jer je pogledao prema Mourinho i namignuo mu. To je bio znak da je s njim sve u redu.

Ovaj potez je podsjetio na onaj Sergia Busquetsa kada je upravo Mourinho bio žrtva još prije 12 godina u polufinalu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tada je Busquets simulirao da je dobio žestok udarac u lice i snimljen je kako gleda između prstiju hoće li igrač Intera dobiti crveni karton.

Mourinhov Inter je na kraju prošao dalje i osvojio Ligu prvaka, baš kao što je i sinoć Roma osvojila Konferencijsku ligu pobjedom nad Feyenoordom.

Top Komentari

marcelo
Nadam se da ce jednog dana uvesti VAR za simuliranja , i poceti djeliti zute kartone . Jer je predaleko otislo sa simuliranjima. Prije su se simuliranja penala kaznjavala sa zutim, danas samo VAR poništi penal, nidje veze
3 0
denimen9
Buskec je ovim potezom zaslužio 5 sljedećih produženja ugovora, zato mu se i nudi novi ovih dana, u Barceloni cijene simuliranje.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi