Niko se ovog ne bi sjetio osim Mourinha - Svi su prasnuli u smijeh kada su vidjeli šta nosi
Slavni portugalski stručnjak dobro pamti šta mu ko kaže, pogotovo ako su u pitanju provokacije (Foto; Screenshot)

Nevjerovatna scena

Niko se ovog ne bi sjetio osim Mourinha - Svi su prasnuli u smijeh kada su vidjeli šta nosi

M. Šljivak

Jose Mourinho je odveo Romu u polufinale Evropske lige. Vučica je pobjedom nad nizozemskim Feyenoordom od 4:1 došla među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju i čuveni stručnjak je svoj tim ponovo uveo u završnicu jednog takmičenja. Portugalac je nakon meča napravio show i na press konferenciji kada je uručio prigodan poklon jednom od nizozemskih novinara koji ga je provocirao nakon prvog meča.

Jose Mourinho napravio je istinski show na press konferenciji nakon meča četvrtfinala Evropske lige protiv Feyenoorda.

Trener Rome sretan i zadovoljan zbog prolaska njegove ekipe bio je vidno raspoložen i sjetio se nizozemskog novinara koji ga je prozvao u prvoj utakmici zbog nemogućnosti njegovog tima da postigne pogodak usprkos velikom broju šansi.

Mourinho mu je tada odgovorio: "Kada izgubim meč ne spavam i plačem 10 mjeseci", aludirajući na pobjedu Rome nad Feyenoordom u finalu Konferencijske lige prošle sezone.

Posebni je znao da će Nizozemac doći i u Rim. Zbog toga mu je spremio poseban poklon koji je nasmijao apsolutno sve.

[twitter]https://twitter.com/msk5_5/status/1649237321328345090[/twitter]

Oglasi

"Imam poklon za tebe. Prelijep je, zar ne?", prišao je Mourinho novinaru i zatim mu poklonio privjesak za ključ koji je u stvari minijaturna replika trofeja Konferencijske lige kojeg je Posebni osvojio prošle godine upravo pobjedom nad Feyenoordom u Tirani od 1:0.

"Dat ću ovo našem treneru", poručio je nizozemski novinar, a Jose je dodao:

"Ovo je da ne plačete narednih 10 mjeseci. Osvojit ćete prvenstvo, igrate dosta dobro, ne plačite", istakao je Mourinho.

Tako je Jose još jednom pokazao zašto ga zovu 'Posebni'. Definitivno nikom drugom ne bi palo na pamet da ovako nešto napravi na press konferenciji, ali Portugalac je uvijek bio drugačiji od drugih trenera.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Roma će u prvom meču polufinala biti domaćin Bayeru 11. maja na Olimpicu, a revanš susret igra se 18. maja u Leverkusenu.

U drugom polufinalu igrat će Juventus i Sevilla, pa je tako moguće da u finalu Evropske lige gledamo duel italijanskih klubova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi