Jose Mourinho obradovao navijače Tottenhama

Kane se oporavio od povrede

Jose Mourinho obradovao navijače Tottenhama

Endin Čaušević

Engleski mediji objavili su danas da bi se Premiership trebao nastaviti 8. juna, te da su svi klubovi pristali na nastavak sezone.

Daily Telegraph objavio je danas da su klubovi jednoglasno izglasali nastavak Premiershipa, te da se čeka samo zvanična odluka. S treninzima bi trebali početi 11. maja, a utakmice bi se trebale nastaviti 8. juna.

Ova pauza sigurno je došla u pravom trenutku za neke od klubova, a to se posebno odnosi na Tottenham. Londonski klub je imao nekoliko povrijeđenih igrača koji su sada spremni za nastavak sezone.

Prije svega to se odnosi na Harryja Kanea za kojeg su do prije dva mjeseca svi mislili da ove sezone više neće igrati, ali pandemija koronavirusa je to promijenila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jose Mourinho je potvrdio da je Kane spreman za igru, te da se u potpunosti oporavio od povrede. Pored njega oporavili su se Moussa Sissoko i Steven Bergwijn.

"Oni su se oporavili od povreda, ali vidjet ćemo u kakvom su stanju kada počnemo trenirati. Čekamo dozvolu da počnu treninzi u manjim grupama i vidjet ćemo koliko će im trebati da se vrate u takmičarsku formu", poručio je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti