Mou nakon utakmice s Milanom zatražio pojačanje iz ženskog tima Rome: "Igrala je u Bayernu..."

Ponosan osvojenim bodom

Mou nakon utakmice s Milanom zatražio pojačanje iz ženskog tima Rome: "Igrala je u Bayernu..."

E. Škorić

Jose Mourinho inzistira na tome da je 'više ponosan nego tužan' zbog desetkovane Rome koja je izborila bod protiv Milana (1:1).

Možda Roma nije mogla da se smatra favoritom pred početak duela sa aktuelnim prvakom Italije, ali svakako više žali sada jer je u 94. minuti povela sa 1:0, ali je Milan uspio da izjednači u 97. minuti.

Tammy Abraham je u nadoknadi vremena pogodio za 1:0 i Olimpico je uveliko slavio veliku pobjedu, ali onda šok. Rafael Leao je centrirao, Alexis Saelemaekers zaboravljen na drugoj strani postiže pogodak za 1:1, iako je bilo evidentno da je u istom napadu napravljen faul koji ni sudija Orsato ni niko u VAR sobi nije vidio ili nije želio da vidi.

“Ako govorimo samo o učinku, onda kažem da je rezultat nepravedan prema nama. Samo mi, samo mi, sa svim onim što smo izgradili kao momčad, samo mi možemo igrati protiv Milana onako kako smo igrali sa svim poteškoćama u kojima se nalazimo,” rekao je Mourinho za DAZN odmah nakon meča.

“Nismo bogata ekipa, nemamo veliki roster, svaki put kad izgubimo igrača to je veliki problem, a danas smo izgubili nekoliko. Unatoč svim tim poteškoćama, boriti se tako teško protiv Milana za četvrto mjesto je nešto nevjerovatno i ovo samo mi možemo", dodao je Portugalac, pa poručio:

Oglasi

"Tužan sam, očito, jer smo imali tri boda u rukama, ali više sam ponosan nego što sam tužan".

Chris Smalling, Diego Llorente, Gini Wijnaldum, Rick Karsdorp i Paulo Dybala su bili odsutni zbog povrede, a zatim su izgubili Marasha Kumbullu i Andreu Belottija koji su se povrijedili večeras.

“Ima trenera koji igraju kako žele. Oni mogu birati sustav, birati igrače, birati one koji nam mogu omogućiti drugačije pristupe. Moramo graditi momčad, utakmicu po utakmicu, s onim što imamo na raspolaganju. Zbog toga ne volim puno govoriti o taktici. Više volim reći da su ovi momci fantastični, da smo još uvijek u ovoj poziciji i dat ćemo sve od sebe do kraja sezone".

Nemanja Matić dobio je žuti karton i bit će suspendovan za kolo sredinom sedmice protiv Monze.

"Ženska ekipa Rome je upravo osvojila Scudetto, imaju jako dobrog štopera koji je igrao za Bayern, možda ona može igrati za nas," našalio se Mourinho. Mislio je na Carinu Wenninger, koja bi očito u ovako ranjenoj Romi bila jako korisna.

Oslabljena Roma svoj put prema Ligi prvaka nastavlja u Monzi u srijedu od 21 sati, kda će se igrati i mečevi Milan - Cremonese, Lazio - Sassuolo i Verona Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Istog dana, ali od 18 sati, sastaju se Atalanta - Spezia. Juventus - Lecce, Salernitana - Fiorentina te Sampdoria - Milan.

Šest kola prije kraja sezone Napoli je na vrhu sa 78 bodova, Lazio ima 61, Juventus 59, Milan i Roma po 57 i utakmicu više, Inter 54...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti