Olimpico "gorio" u 94. minuti, a onda šok kakav u Rimu ne pamte

Roma povela, pa brzo primila gol

Olimpico "gorio" u 94. minuti, a onda šok kakav u Rimu ne pamte

Edmir Škorić

U jednom od derbija 32. kola Serije A Roma je ugostila Milan, a duel je završen rezultatom 1:1 u ludoj završnici.

Čvrsta, borbena, teška utakmica sa obje strane. Takvo se što moglo i očekivait. Nažalost, derbi nije opravdao očekivanja i nije viđeno previše toga u 'regularnih' 90 minuta. Poneka šansa, skoro nijedna stopostotna, ali na kraju smo u ludoj završnici vidjeli dva gola.

O kakvoj utakmici je riječ najbolje svjedoči podatak koji kaže da nije bio nijedan udarac u okvir gola do 94. minute, kada smo vidjeli prvi od dva gola na ovom susretu.

Dojam je da je Roma više željela pobjedu, da je igrala sa više motiva, pa je na kraju sve to zamalo naplatila jednom od najvažnijih pobjeda u sezoni, ali je primila gol i nakon isteka sudijske nadoknade. Daniel Orsato je produžio šest minuta, u sedmoj je Roma primila gol.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1652372786273308677[/twitter]

Imao je Milan opasnih napada, ali ekipa Stefana Piolija prvobitno je željela da zatvori prilaze svom golu na kojem je i danas bio sjajni Mike Maignan, ali nije mogao ništa nakon udarca Tammyja Abrahama, koji je u 94. minuti priredio spektakl za svoje navijače.

Oglasi

I onda ubrzo Milan dolazi do 1:1. Nakon ubačaja skroz na drugoj strani zaboravljeni Saelemaekers nakon asistencije Leaa zabija za izjednačenje i na kraju vrijedan bod Rossonera. No, čini se da je bilo faula u napadu  i da su Romu oštetili, pa je čudno da VAR nije pozvao Orsata da reaguje.

Jose Mourinho naravno nije sretan zbog konačnog rezultata budući da je njegov tim vodio u 94. minuti, ali šta je tu je.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1652373385123356673[/twitter]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan ostaje četvrti sa 57 bodova, koliko ima i Roma na petom mjestu, dok Inter ima 54 i utakmicu manje. Do kraja je šest kola i vodiće se žestoka bitka za plasman u Ligu prvaka.

Također treba naglasiti da Roma igra s Bayerom polufinale Evropske lige, a Milan Lige prvaka protiv Intera, dok istovremeno žele da izbore Top 4 na kraju Serije A i direktan plasman u grupnu fazu LP naredne sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa ovakvim igračima Murinjo je napravio odličan rezultat. Zato je možda i najbolji trener na svijetu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi