Ne zovu ga džaba Posebni: Mourinho nakon poraza ničim izazvan bocnuo Lazio i "zapalio" Rim!

Trener Rome opet imao svoj show

Ne zovu ga džaba Posebni: Mourinho nakon poraza ničim izazvan bocnuo Lazio i "zapalio" Rim!

E. Ganibegović

Jose Mourinho dugo već nosi nadimak "The Special one", odnosno "Posebni". Ne bez razloga. Dokazao je to i sinoć nakon utakmice Atalante i Rome u Seriji A kada je izjavom provocirao gradskog rivala i "zapalio" Rim, odnosno oept ga podijelio na bordo i nebesko-plavi dio.

Roma je sinoć u okviru 31. kola italijanske Serije A s 3:1 poražena na gostovanju u Bergamu kod Atalante.

Domaći tim stigao je do prednosti u 39. minuti preko Pašalića, da bi je udvostručio Toloi golom u 74. minuti.

Pellegrini tračak nade Romi daje u 83. minuti, ali samo minut kasnije Koopmeiners postiže gol i stavlja tačku na i.

Roma je sada peta s 56 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Milan, dok je Inter na šestom mjestu s 54 i Vučici je ugrožen nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Rimski tim bije bitku i na evropskom frontu, odnosno igrat će polufinale Evropske lige protiv Bayer Leverkusena i nakon Konferencijske lige mogli bi drugu sezonu u nizu osvojiti evropski trofej koji bi također garantovao učešće u Ligi prvaka.

Oglasi

Ničim izazvan, nakon poraza od Atalante, Jose Mourinho dao je komentar kojim je provocirao gradskog rivala, ekipu Lazija.

Lazio se trenutno nalazi na drugoj poziciji sa 61 bodom i na dobrom je putu da se plasira u Ligu prvaka, ali već davno je ispao iz Evrope, što je Mourinho iskoristio za komentar.

"Možda će nam poraz u četvrtfinalu Evropske lige od Feyenoorda više pomoći u borbi za prva četiri mjesta. Ali nisam navikao da biram između evropskih kupova i prvenstva kao drugi. Ne mogu da napustim Evropu da se fokusiramo samo na domaću konkurenciju.

Da smo to uradili, ostalo nam je još samo sedamm utakmica i mogli bismo se fokusirati na njih, bez velikog pritiska ili velikih glavobolja. U karijeri sam navikao na vrhunske timove u kojima smo imali 22-24 igrača koji su mogli igrati kao starteri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jednom bi ubacili Benzemu, pa Higuaina. Isto tako sa Drogbom i Crespom. Znam da postoji rizik da ne osvojimo Evropsku ligu i ne budemo u top 4", rekao je Jose Mourinho.

Jasno je da ova izjava nije sjela dijelu Rima koji navija za Lazio, dok se drugi naslađuje. Ipak, navijači Lazija se mogu naslađivati pozicijom na tabeli, trenutno. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi