Mourinho je mogao doći u BiH, no sada je objašnjeno zašto se to neće desiti
Mourinho je bio kandidat za selektora Portugala, a na kraju je to mjesto popunio Roberto Martinez.

Ostaje u Romi

Mourinho je mogao doći u BiH, no sada je objašnjeno zašto se to neće desiti

E. Ganibegović

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kataru i ispadanja od Maroka u četvrtfinalu, klupu Portugala napustio je Fernando Santos, a poslije određenog vremena na njegovo mjesto stigao je Roberto Martinez koji se prethodno razišao s Belgijom.

Jedan od kandidata za mjesto selektora Portugala bio je i aktuelni trener Rome Jose Mourinho.

Dugo se spominjao kao prva opcija za klupu bivšeg evropskog prvaka, no na kraju je odlučio da ostane u glavnom gradu Italije.

Kako je Portugal u kvalifikacionoj grupi s Bosnom i Hercegovinom, "Posebnog" smo vrlo lako mogli gledati i u našoj zemlji kada Portugal bude gostovao, no od toga neće biti ništa.

Trener Rome odlučio je pojasniti zašto nije preuzeo Portugal, odnosno kako je sve teklo u izboru novog selektora.

"Činjenica da je predsjednik Saveza rekao da nisam prva opcija, već jedina opcija, čini me ponosnim, ali odlučio sam da ne idem. Ovdje sam i to je ono što je bitno", zagonetno je rekao Murinjo, prenosi Dailymail.

Oglasi

U međuvremenu Portugal je za novog selektora imenovao Roberta Martineza koji se razišao s Belgijom nakon ispadanja u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva.

Moguće je, međutim, da Mourinho postane selektor Brazila. Nakon eliminacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022. godine Tite je napustio tim, a Brazilci su u obzir uzeli velika imena poput Guardiole, Ancelottija, Zidane, ali i Mourinha.

Međutim, još ništa nije riješeno, a najvjerovatnije će se o svemu ponovo razgovarati na ljeto, kada bi Mourinho mogao napustiti Romu. Ostaje da se vidi ko će do tada trenirati Brazil i da li će Savez izabrati neko prijelazno rješenje. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovaj scenario postaje sve realniji, posebno nakon izjava Carlosa Alberta. Bivši fudbaler Porta tvrdi da ga je "Mou" već pitao da li želi da bude njegov pomoćnik u reprezentaciji Brazila.

"Reći ću to direktno. Možda će Mourinho biti novi selektor Brazila. To je vijest koju objavljujem u javnosti. Pitao me je i da li želim da budem njegov pomoćnik", rekao je Carlos Alberto.

Top Komentari

Brazuka
Dobri fazoni za 6 razred. Al za ovako ozbiljan portal sramotni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije