Jose voli Inter, ali se nudi rivalima: Profesionalac sam!
Foto - EPA

Posebni sasvim jasan

Jose voli Inter, ali se nudi rivalima: Profesionalac sam!

Midhat Šljivak

Jose Mourinho je na klupi italijanskog Intera imao jednu od najuspješnijih rola u trenerskoj karijeri.

Posebni je od 2008. do 2010. godine vodio Nerazzurre, a upravo je 2010. godine osvojio trostruku krunu (prvenstvo, Liga prvaka, Kup Italije), te je zauvijek osvojio srca navijača tima iz Milana.

Međutim, Jose tvrdi da bi bez obzira na činjenicu da ima poseban odnos sa navijačima Intera, bez puno razmišljanja preuzeo nekog od njihovih rivala.

"Volio bih raditi sa prijateljima, ali sam im se ranije odužio pobjedama i trofejima. Svima sam zahvalan, od predsjednika, vlasnika, igrača. Dao sam sve od sebe u svakom klubu", rekao je Mourinho za The Times i dodao je:

"Kada odem iz nekog kluba, govorim samo najbolje o njima. Nisam tip osobe koji će iznositi prljav veš. Ne!. Uvijek samo pozitivno", rekao je Jose i zatim se osvrnuo na Inter.

"Sa Interom sam osvojio sve. To je zaista poseban tim, ali ako bi jednog dana imao šansu da odem u Italiju i treniram nekog rivala, ne bih dva puta razmišljao", rekao je Jose.

Oglasi

Objasnio je Posebni razlog zbog kojeg bi to napravio.

"Profesionalac sam i na takav način gledam na takve stvari. Meni je to sasvim u redu", istakao je Mourinho.

Jose je na klupi Intera osovjio ukupno pet trofeja. Ekipu je vodio u 108 utakmica i ima učinak od 67 pobjeda, 26 neriješenih rezultata i 15 poraza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U karijeri je legendarni stručnjak vodio sve same velikane. Počeo je u Benfici, kratko je bio u Uniao Leiri, a zatim je krenuo pravi posao.

Velike stvari je napravio sa Portom, a potom je radio za Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United i Tottenham.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

johny22
Mourinho ce biti novi trener juventusa,mislimda bi bili strasan spoj
6 3
Fino alla Fine
Smrad
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi