Roma napravila korak nazad, Mourinho bijesan nakon nevjerovatne greške golmana

Poraz na gostovanju

Roma napravila korak nazad, Mourinho bijesan nakon nevjerovatne greške golmana

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu su u okviru 31. kola Serie A odigrali Atalanta i Roma, a pobjedu je na kraju upisala domaća ekipa i to sa 3:1.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta grubu igru domaće ekipe, ali i jedan gol i to u mreži Rome. Sve se desilo u 31. minuti kada je Pašalić pogodio za 1:0.

Upravo sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugom poluvremenu se očekivala dosta bolja igra ekipe koju sa klupe predvodi Mourinho.

Probao je Mourinho i sa izmjenama, te je u 64. minuti zamjenio čak četiri fudbalera, ali ni to mu nije pomoglo da izbjegne poraz.

Gol za vodstvo Atalante u 74. minuti postigao je Toloi i već tada je bilo jasno da će tri boda ostati kod domaće ekipe.

Zanimljiva situacija desila se u 83. i 84. minuti. Naime, Pellegrini je u 83. minuti postigao gol za 2:1 i činilo se donio tračak nade svojoj ekipi.

Oglasi

Ipak, već u narednom napadu Koopmeiners postiže treći gol za Atalantu i tako rješava pitanje pobjednika na ovoj utakmici.

Veliku glupost golmana Rome koja je prethodila trećem golu Atalante možete pogledati OVDJE.

Dobru priliku do kraja utakmice za Romu imao je Pellegrini iz slobodnog udaraca, ali je pogodio stativu iako je golman bio matiran.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta se nakon ove pobjede probila na 7. mjesto i još uvijek sanjaju da mogu napraviti iznenađenje i izboriti Ligu prvaka koja im bježi četiri boda.

Sa druge strane Roma je napravila korak nazad i sada se nalazi na 5. mjestu na tabeli sa 56 osvojenih bodova koliko ima i Milan koji je 4. na tabeli.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi