Daje joj milion godišnje: Amerikanac u slavni evropski klub doveo Grkinju, odmah uhvaćen u akciji

Fotografija je postala viralna

Daje joj milion godišnje: Amerikanac u slavni evropski klub doveo Grkinju, odmah uhvaćen u akciji

Admin Čaušević
Teme:

Sve je veći broj žena koji su angažovani na važnim funkcijama u klubovima. Od ove sedmice to je i slučaj sa Romom, sigurno jednim od najslavnijih italijanskih klubova.

Roma se već nekoliko godina nalazi u vlasništvu braće Friedkin, 58-godišnjeg Dana i 35-godišnje Ryana. Može se reći da pod njihovim rukovodstvom Vučica pruža sasvim zadovoljavajuće rezultate.

Pod vodstvom Josea Mourinha Roma je blizu povratka u Ligu prvaka, dok je prošle sezone nakon dugo godina osvojen i jedan trofej, odnosno Koknferencijska liga.

Tokom sedmice rimski klub je na insistiranje Ryana Friedkina dobio novog direktora, odnosno direktoricu, riječ je o 39-godišnjoj Grkinji, Lini Souloukou.

Jedan od vlasnika Rome je "mjerkao" pozadinu nove direktorice rimskog kluba

Souloukou je u četvrtak bila pristuna na Olimpicu kada je Roma u uzbudljivom revanš susretu četvrtfinala Europa lige pobijedila Feyenoord izborila plasman u polufinale.

Jedan od navijača Rimljana je uspio "uloviti" Ryana Fridkina kako "mjerka" zadnjicu svoje nove uposlenice koja će na godišnjem nivou imati platu od čak milion eura.

Oglasi

Grkinju koja se do polaska na fakultet bavila odbojkom su vrlo rado željeli angažovati PSG i Fenerbahce, ali su Rimljani bili najuporniji.

Ona je cijelu svoju profesionalnu karijeru orijentisala na fudbalski teren, kao specijalizirani savjetnik na raznim pozicijama.

Između brojniha funkcija, bila je imenovana članicom Suda za fudbalsku arbitražu FS Grčke na pet godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nadalje, tokom proteklih 12 godina zastupala je i sarađivala sa mnogim fudbalskim klubovima, institucijama i drugim nogometnim dionicima.

Zajedno sa svojom sestrom je 2007. godine osnovala vlastiti advokatski ured koja još uvijek uspješno posluje, a jedno vrijeme je bila i generalna direktorica slavnog Olympiacosa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi