Zaboravite na novac iz S. Arabije jer je Mourinho jutros dobio poziv koji sve mijenja!

Bivši klub ga želi

Zaboravite na novac iz S. Arabije jer je Mourinho jutros dobio poziv koji sve mijenja!

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho bi na kraju ove sezone prema svemu sudeći mogao napustiti Romu jer je dobio poziv svog bivšeg kluba zbog koje ni suludo bogata ponuda koju ima iz Saudijske Arabije više nije uopšte važna.

Mourinho je na ljeto 2021. godine iznenadio sve kada je prihvatio ponudu Rome, ali dolazak u Rim za njega je bio pun pogodak.

Već u prvoj sezoni s rimskim klubom osvojio je Konferencijsku ligu, a trenutno je na odličnom putu da s Vučicom izbori plasman u Ligu prvaka iduće sezone što je bio glavni cilj Rome pred početak sezone.

Mourinho ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali ovih dana su sve učestalije špekulacije da će već ovog ljeta Portugalac ponovo promijeniti klub.

Italijanski mediji objavili su prvo da Mourinho ima na stolu nevjerovatno bogatu ponudu iz Saudijske Arabije kojom bi bio daleko najplaćeniji trener u historiji, ali čini se da novac ne može kupiti ono što mu nudi bivši klub.

Naime, jutros se pojavila informacija da je Mourinho dobio poziv iz Chelseaja koji je zainteresovan da Posebnog vrati na Stamford Bridge ovog ljeta, te da on pokuša napraviti preokret u londonskom klubu i vratiti ih u sami vrh.

Oglasi

Mourinho je već u dva navrata vodio Chelsea s dosta uspjeha i nije tajna da je to klub prema kojem gaji posebne emocije. Zbog toga se na Stamford Bridgeu nadaju da će Mourinho prihvatiti njihov poziv i preuzeti Plavce.

Chelsea je prije nekoliko dana ostao bez trenera jer je zbog loših rezultata Graham Potter dobio otkaz, a prema svemu sudeći njega će naslijediti Frank Lampard.

Međutim, Lampard će na klupi Chelseaja biti samo do kraja sezone jer čelnici kluba žele da imaju dovoljno vremena kako bi pronašli pravo rješenje što se tiče novog trenera.

S Plavcima se povezuje veliki broj trenera, a najviše se spominju Maurizio Pochettino, Luis Enriquea i Julian Nagelsmann. No, izgleda da je Mourinho prva želja kluba, a činjenica da su ga kontaktirali to najbolje pokazuje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bit će zanimljivo vidjeti da li će Mourinho prihvatiti ponudu Chelseaja jer je to izazov kakve on voli. No, iz Chelseaja ne žele da ga požuruju i dali su mu vremena da razmisli i nadaju se najboljem mogućem odgovoru.

Eventualni povratak Mourinha na Stamford Bridge bi zaista bila posebna priča, a da li će doći do toga saznat ćemo uskoro.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti