Kakva bomba: Jose Mourinho na novom velikom poslu?
Foto - EPA

Telegraph tvrdi

Kakva bomba: Jose Mourinho na novom velikom poslu?

M. Šljivak

Jose Mourinho navodno je dobio ponudu da od naredne sezone vodi ekipu francuskog prvaka PSG-a.

Kako navodi britanski Telegraph, PSG ozbiljno razmišlja da angažuje Mourinha na mjesto trenera umjesto Mauricija Pochettina.

Argentinski stručnjak konstantno se povezuje s odlaskom iz PSG-a. To bi se uskoro moglo i desiti, a po navodima Telegrapha, Jose Mourinho je ozbiljna opcija za dolazak na Park Prinčeva.

Legendarni Portugalac trenutno vodi ekipu Rome. S rimskim klubom osvojio je Konferencijsku ligu i planirao je velike stvari za narednu sezonu.

Međutim, ponuda iz Pariza mogla bi promijeniti sve. Jose bi svakako želio napraviti još velikih stvari u svijetu fudbala i nema dileme da je PSG ogroman izazov.

Oglasi

PSG potpisao ugovor s čovjekom koji će imati jedan zadatak - Stvaranje moćnog tima

Francuski prvak PSG dobio je novog sportskog direktora. To je Luis Campos.

Nakon što je rukovodstvo kluba na kraju sezone odlučilo uručiti otkaz Leonardo, a kao veliki favorit za preuzimanje ove pozicije izdvojio je se Luis Campos.

Radi se o 57-godišnjem stručnjaku koji je kao sportski direktor radio čuda s Monacom i Lilleom. Završavao je sjajne poslove, a u Monaco je dovodio velike zvijezde Falcaa, Jamesa, Martiala, Bernarda Silvu.

Potom je kreirao i moćnu ekipu Lillea koja je prošle godine osvojila naslov prvaka. On je iz kluba zbog neslaganja s upravom otišao nekoliko mjeseci ranije.

Ocampos će sada imati šansu da radi u PSG-u. Potpisao je ugovor s Parižanima i imat će zadatak da stvori moćni PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nema dileme da će se ekipa graditi oko Kyliana Mbappea. Dosta je novca uloženo u njegov ostanak u klubu, ali očekuje se da će u Parizu biti dosta promjena.

Duga je lista igrača na koje klub ne računa. Ocampos će imati pune ruke posla već u početnoj fazi posla jer je potrebno dovesti adekvatne zamjene.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Oh to se trazi!!! Jes da volim Romu i zao bi mi bilo, al tatica zaslužuje da osvoji LŠ i da vodi ovakve velikane. Hajmo embape budi pametan taticu dovedi!!! Idemooooo allez PSG!!!
1 4
Mowzilla
Messi doesn't like this, and packs his bagage hehe
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi