Carlo Ancelotti ide u Brazil, već je poznat njegov nasljednik na klupi Real Madrida?

Vraća se poznato lice

Carlo Ancelotti ide u Brazil, već je poznat njegov nasljednik na klupi Real Madrida?

Eldar Ganibegović

Carlo Ancelotti na ljeto bi mogao napustiti klupu Real Madrida. Inostrani mediji već se gađaju imenima njegovog nasljednika, a za sada se jedno ime posebno ističe.

Carlo Ancelotti je favorit za preuzimanje reprezentacije Brazila. Istovremeno,  čelnici Rome ne žele da produže ugovor sa Joseom Mourinhoom.

Portugalskom menadžeru ugovor sa ekipom iz Serije A ističe sljedećeg ljeta i čini se da su čelnici tima s Olimpica odlučili o Mourinhu.

Roma je imala loš početak sezone, sa samo 11 bodova prikupljenih nakon osam kola u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Mourinho je bio i trener Real Madrida, između 2010. i 2013. godine. Portugalca je zamijenio upravo Carlo Ancelotti. Šest godina nakon ovog trenutka, Mourinho je favorit za preuzimanje tima iz španske prijestolnice.

Oglasi

Čelnici tima sa Santiago Bernabeua prate i Zinedina Zidanea. Francuz je odbio ponudu Real Madrida prije nekoliko mjeseci. 

Ancelottijev ugovor sa Madridom ističe na ljeto 2024. godine i još mu nije ponuđeno produženje. Xabi Alonso i Zidane su također na listi trenera favoriziranih da zamijene Ancelottija, navodi Mundo Deportivo.

Važno je napomenuti da je Mourinho nedavno izjavio da želi da trenira tim u Saudijskoj Arabiji. Osim toga, šuška se da je Al Hilal već pripremio ponudu koja bi ga učinila najplaćenijim trenerom na svijetu.

"Ići ću u Saudijsku Arabiju u slobodno vrijeme, uvjeren sam da ću tamo raditi. Ne znam gde, ali sam siguran da ću ići. To je nešto što ću svakako uraditi", rekao je portugalski stručnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ta izjava ne ide u prilog natpisima da će ponovo postati trener Real Madrida, no ostaje da sačekamo ljeto 2024. godine i vidimo šta će biti. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Mourinho? hahahaha Niste normalni zista, uvjeren sam 99% da ce to biti Xabi!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi