Jose Mourinho na kraju sezone napušta Romu, ima dva izbora za nastavak trenerske karijere

Tvrdi Di Marzio

Jose Mourinho na kraju sezone napušta Romu, ima dva izbora za nastavak trenerske karijere

Esmer Oštraković

Prije početka sezone Jose Mourinho imao je veliki broj ponuda iz Saudijske Arabije. Klubovi iz ove zemlje dali su sve od sebe da ga dovedu, ali nisu uspjeli u tome.

Portugalac je to odbio, iako bi to uradilo malo koji trener, te je odlučio i ovu sezonu provesti na klupi Rome.

Ipak, Mourinho će na kraju sezone napustiti ekipu Rome, tako barem tvrdi jedan od najboljih novinara u Italiji, Gianluca Di Marzio.

Naime, sa Romom je Mourinho 2021. godine potpisao ugovor na tri godine, te na kraju sezone postaje slobodan trener.

"Neće biti novog ugovora za Mourinha u Romi. Nema nikakvih pregovora niti ih je ikada bilo. Oni će se rastati na kraju sezone", rekao je Di Marzio.

Oglasi

Jasno je da će po njega odmah krenuti mnogi klubovi iz Saudijske Arabije.

"Kada bude slobodan, sigurno je da će klubovi iz Saudijske Arabije krenuti po njegov potpis. Ipak, ostaje da vidimo šta on želi.

To će biti čisto njegova odluka. Želi li ostati i trenirati novi evropski klub ili želi raditi u Saudijskoj Arabiji", kaže Di Marzio.

Do sada je na klupi Rome Mourinho odradio 119 utakmica, te je ostvario 59 pobjeda.

Uspio je osvojiti Konferencijsku ligu sa ovom ekipom 2022. godine, a godinu dana kasnije izgubio je finale Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho je jedan od najtrofejnijih i najboljih trenera na svijetu, a brojne trofeje osvajao je sa Portom, Interom, Chelseajem, Manchester Unitedom, Real Madridom i Romom.

Osvajao je dva puta Ligu prvaka, s Portom i Interom, a osvojena Liga prvaka sa Portugalcima 2004. godine po mnogima je jedan od najvećih uspjeha u historiji fudbala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi