Zločesti dečko svjetskog fudbala doživio sramotu za sva vremena - Jose Mourinho ga naučio pameti!

Nije vjerovao šta mu se dešava

Zločesti dečko svjetskog fudbala doživio sramotu za sva vremena - Jose Mourinho ga naučio pameti!

E. Škorić

Nekada je bio jedan od najvećih talenata u svijetu, no nije u potpunosti iskoristio svoj potencijal, iako je svejedno dobio priliku da igra za neke renomirane i velike klubove.

Portugalac Renato Sanches ima 26 godina, a već se namijenjao klubova. Ponikao u Benfici, potom kao velika zvijezda došao u Bayern, pa ga klub slao u Swansea na posudbu, pa ga prodao Lilleu, ovi proslijedili PSG-u, a sada je na posudbi u Romi.

Ima ove sezone skroman učinak i samo četiri nastupa u Seriji A uz jedan gol. No, dosta se borio sa povredama, a Jose Mourinho ga je danas u gostima kod Bologne odlučio na poluvremenu poslati u igru mjesto Leonarda Spinazzole.

Međutim, Sanches je djelovao nezainteresovano na terenu, a Mourinho je odlučio da mu pokaže ko je šef. Izvadaio je Portugalca samo 18 minuta kasnije i njegov izraz lica sve govori.

Sanches je napustio teren u 63. minuti susreta, a zamijenio ga je Eduardo Bove. Ova Mourinhova odluka nesumnjivo je iznenadila ne samo igrača, već i sve one koji su pratili ovaj meč.

Oglasi

Vidjevši da je on igrač koji treba da izađe, Sanches je bio zbunjen misleći da je došlo do tehničke greške.

Kada je Sanches prišao klupi, nije primio pozdrave ni od Mourinha ni od njegovog trenerskog štaba, koji je izgledao prilično razočaran njegovom igrom.

Roma je oslabljena poražena od Bologne sa 2:0, a od svih najteže sve ovo pada upravo Sanchesu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rimljani su na ovom gostovanju bili oslabljeni jer nije bilo Lukakua zbog suspenzijek, kao niti Zalewskog, a nije igrao ni povrijeđeni Dybala, odranije nema Smallinga, Kumbulle, Aouara i Abrahama.

Vučica je pala na sedmo mjesto sa 25 bodova, a narednog vikenda okončat će 2023. godinu domaćim susretom protiv Napolija, dok će u međuvremenu u ponedjeljak saznati rivala u osmini finala Evropske lige.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti