Shakhtar "opelješio" Chelsea za Mudryka, a predsjednik kluba dio novca donirao vojsci Ukrajine

Imaju i poseban dogovor

Shakhtar "opelješio" Chelsea za Mudryka, a predsjednik kluba dio novca donirao vojsci Ukrajine

Endin Čaušević

Shakhtar iz Donetska jučer je zvanično potvrdio transfer Mykhaila Mudryka u Chelsea za čak 100 miliona eura, a danas je predsjednik ukrajinskog kluba saopštio i da će određenu sumu novca od tog transfera donirati vojski Ukrajine.

Mudryka su mnogi vidjeli u dresu Arsenala jer je klub s Emiratesa sedmicama pregovarao sa Shakhtarom, ali na kraju su čelnici ukrajinskog kluba odlučili da prihvate ponudu Chelseaja koja je bila znatno bolja od Arsenalove.

Arsenal nije htio da izdvoji više od 60 miliona eura za ovog mladog igrača i jasno je da se nisu mogli takmičiti s gradskim rivalom koji je odlučio da plati čak 100 miliona eura za Mudryka što mnogi smatraju da je previše.

Mudryk je jučer zvanično potpisao ugovor s Plavcima i već je predstavljen na Stamford Bridgeu, te se očekuje uskoro da debituje za svoj novi klub.

Shakhtar će od njegovog transfera inkasirati rekordnih 100 miliona eura, a samo dan kasnije oglasio se predsjednik ovog kluba Rinak Akhmetov koji je objavio da će donirati dio novca i vojski Ukrajine.

Ovaj milijarder od početka rata pomaže vojnicima svoje zemlje, ali su mnogi iznenađeni što je baš novac od transfera odlučio donirati vojski Ukrajine, odnosno vojnicima koji brane grad Mariupol.

Oglasi

Akhmetov je poručio da će donirati 20 miliona eura i da je to njegov način da se zahvali i pomogne svima onima koji rizikuju svoje živote za odbranu Ukrajine.

"Odlučio sam početi projekat koji će pomoći vojnicima koji brane Mariupol, ali i porodicama poginulih boraca. Danas ću da doniram 20 miliona eura našim vojnicima, ali i porodicama ubijenih heroja", saopštio je predsjednik Shakhtara.

Akhmetov je također otkrio da Shakhtar i Chelsea u sklopu transfera Mudryka imaju i dogovor za odigravanje prijateljske utakmice u Donetsku, ali tek kada ovaj grad bude oslobođen i kada se steknu uslovi za ponovno odigravanje utakmica na Donbass Areni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poznato je da Shakhtar igra utakmice van svog grada i stadiona, ali je predsjednik ovog kluba siguran da će on ponovo biti u rukama Ukrajine i oslobođen od vojske Rusije koja ga je zauzela još na početku rata.

Chelsea je pristao na odigravanje prijateljske utakmice u budućnosti što je posebno oduševilo javnost u Ukrajini s obzirom da je do prije svega nekoliko mjeseci taj klub bio u vlasništvu ruskog bogataša Romana Abramoviča.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Mogao si i direktno uplatiti tih 20 mil. na racun zelenakog da ne idete nekim sporednim putevima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi