Zato ga zovu Posebni: Pobijedili Salernitanu, a onda je Mourinho rekao šta je za večeru

Počastio igrače i stručni štab

Zato ga zovu Posebni: Pobijedili Salernitanu, a onda je Mourinho rekao šta je za večeru

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su u gostima pobijedili Salernitanu sa 1:0 u meču prvog kola nove sezone Serije A.

Rimski klub je opravdao ulogu favorita u ovoj utakmici i uspio je da dođe do prve pobjede u novoj sezoni, a odlučujući trenutak meča desio se u 33. minuti kada je Bryan Cristante zabio jedini pogodak na utakmici.

Roma je do kraja utakmice uspjela da zadrži prednost i dođe do tri boda, a debije za rimski klub upisali su Paulo Dybala, Nemanja Matić i Giorginio Wijnaldum koji su ovog ljeta pojačali klub.

Iako Roma nije previše blistala u sinoćnjem meču jasno je da je za Josea Mourinha najvažnije bilo da njegova ekipa upiše tri boda što su na kraju uspjeli da urade.

Portugalski stručnjak pokazao je još jednom da u svlačionici vlada sjajna atmosfera i da sa igračima ima zaista odličan odnos.

Naime, Corriere dello Sport objavio je da je Mourinho nakon utakmice odlučio da počasti igrače i svoj stručni štab zbog pobjede u Salernu na startu nove sezone Serije A.

Mourinho je nakon utakmice naručio i platio čak 60 pizza za svoje igrače i stručni štab, te ih je počastio zbog pobjede u ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrači Rome su se zbog večere zadržali nešto duže na stadionu Salernitane, a nakon toga su krenuli put Rima.

Roma svoju narednu utakmicu igra za sedam kada će na rimskom Olimpicu dočekati Cremonense. Utakmica ovih timova na rasporedu je u ponedjeljak sa početkom u 18:30 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi