Juniori Rome su gubili, a onda je u njihovu svlačionicu ušao Jose Mourinho i sve se promijenilo

Posebni ih vodio do preokreta

Juniori Rome su gubili, a onda je u njihovu svlačionicu ušao Jose Mourinho i sve se promijenilo

E. Škorić

Jose Mourinho je uživao u slobodnom danu u nedjelju, ali je navodno bio jedan od inspiratora igračima U19 tima Rome protiv Fiorentine, te je govorom u svlačionici doprinio velikom preokretu.

The Special One je u nedjelju viđen na stadionu Tre Fontane gdje je gledao kako Roma U19 igra protiv Fiorentine u utakmici Primavera lige zajedno sa svojim pomoćnikom Nunom Santosom.

Trener Rome U19 Federico Guidi suspendovan je tako da je, prema Il Corriere dello Sport, Mourinho tokom poluvremena ušao u svlačionicu i mladićima održao govor koji ih je motivisao.

“Volio bih vidjeti više intenziteta i ritma, morate biti agresivniji jer je Fiorentinina odrana slabija i možete ih pobijediti. Mislim da će drugo poluvrijeme biti drugačije, vjerujem u pobjedu", rekao je Posebni navodno Rominim mladićima.

Prema pisanju medija, Mourinho je također zamjerio defanzivcu Dimitriosu Keramitsisu koji se poskliznuo kod Fiorentininog gola, rekavši da je 18-godišnjak odabrao pogrešne kopačke. Mourinhov govor očito je inspirisao igrače Rome koji su na kraju osigurali pobjedu od 2:1.

Portugalski trener gledao je mnoge utakmice Rome U19 momčadi ove sezone promovirajući nekoliko mladih igrača za treninge sa seniorskom ekipom.

Oglasi

Mourinho je jednostavno takav, čovjek koji živi za nogomet 24 sata na dan, pa svaku priliku koristi da ode na utakmice.

I za mlade igrače Rome velika je stvar to što je jedan od najboljih trenera na svijetu prisutan na njihovim mečevima, a uz to imali su priliku da ga upoznaju i da uživaju u njegovim savjetima.

Portugalac je na kraju svoje avanture u Romi. Očekuju ga polufinalni mečevi Evropske lige sa Bayerom, ali sve su prilike da će ovog ljeta put Pariza i da će potpisati ugovor s PSG-om.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako će Jose nastaviti svoju sjajnu trenersku karijeru, a prije Rome trenirao je ekipe poput Real Madrida, Porta, Intera, Chelseaja, Manchester Uniteda, Tottenhama...

Iako je Mourinho već ranije imao jednu ponudu za preuzimanje Chelseaja, odbio je tu mogućnost jer smatra da trenuta situacija u londonskom sastavu nije dovoljno stabilna za povratak.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi