Cijeli Rim i Italija će se tresti večeras zbog izjave Josea Mourinha!

Nije mogao sakriti emocije nakon finala

Cijeli Rim i Italija će se tresti večeras zbog izjave Josea Mourinha!

E. Čaušević

Jose Mourinho večeras je uspio s Romom da osvoji Konferencijsku ligu.

Za nevjerovatnog portugalskog stručnjaka ovo je čak peti trofej u evropskim takmičenjima u pet finala koliko je vodio svoje klubove.

Mourinho je osvoji dva puta Ligu prvaka, jednom Kup UEFA, jednom Evropsku ligu, a od večeras i Evropsku ligu što je zaista fantastičan podvig.

Portugalac nije mogao da sakrije svoju sreću nakon utakmice i visoko je digao peticu u zrak aludirajući da je ovo čak peti evropski trofej koji je uspio da osvoji u svojoj trenerskoj karijeri.

Međutim, ono što je posebno ostavilo bez teksta navijače Rome jeste Mourinhova prva izjava nakon finala jer je jasno poručio da ga ne zanimaju nikakve ponude tokom ljeta i da sigurno ostaje na Olimpicu.

"Odbit ću svaku ponudu koja dođe. Ostajem u Romi. Znam da uvijek ima tih špekulacija, ali da znate da ostajem u Romi i u to nemam nikakve sumnje. Večeras smo ispisali historiju", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Mourinho je jasno dao do znanja svima da neće uraditi ono kao što je uradio 2010. kada je s Interom osvojio tripletu, a onda je napustio klub i prešao u Real Madrid. I dan danas govori da je to bila velika greška u njegovoj karijeri.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1587913103
Doso kad je juventus najslabiji bio, I pobjego kad je juventus dominaciju poceo...ja specijalni svake tri godine mjenja tim
0 1
Sanska_Prangija
Ala bas je neki uspjeh. Neki Bodo-glimt ih je u toj kukuruzlizi trebo vec izbaciti. Dobili su preko 10komada od njih.. Jace je u talijanskoj lizi biti 5 nego osvojiti tu konf ligu u kojoj se takmice ekipe poput LASKA iz linca, helsinki i tako te ekipe u kojima mozes za pola godine dobiti prof ugovor. Samo treba dati otkaz na poslu i jednu pola godine puni gas trening tuci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi