Mourinhov šou na press konferenciji nakon izbacivanja Salzburga: "Uzmi novac i briši kući"

Jose u svom izdanju

Mourinhov šou na press konferenciji nakon izbacivanja Salzburga: "Uzmi novac i briši kući"

E. Škorić

Nakon što je Roma sinoć izbacila Salzburg, u press salonu na stadionu Olimpico vladala je jako dobra atmosfera zahvaljujući dobro raspoloženom Joseu Mourinhu.

Roma je izgubila prvi meč sa 1:0 od Salzburga, no sinoć je pred svojim navijačima slavila sa 2:0 i tako prošla u osminu finala Evropske lige. Tokom utakmice Rimljani su uglavnom bili dva koplja iznad svog rivala, ali svejedno bi Mourinho izgledao zabrinuto kada god ga je kamera prikazala.

Ipak, nakon utakmice, Portugalac je na press konferenciji Rome priredio mali šou, a na startu su se svi dobro nasmijali kada se sjajni trener obratio prevodiocu na press konferenciji.

"Nema austrijskih novinara? Ništa, uzmi ti novac i briši kući", kazao je Jose osobi zaduženoj za prevođenje sa italijanskog na njemački i obrnuto. To je izazvalo smijeh među prisutnima, a Jose pokazao da zna da bude jako duhovit, ovisno o situaciji.

Posebni ima ugovor s Romom do ljeta 2024. godine i bilo je raznih glasina oko njegove budućnosti, ali on ima veliku podršku čelnika kluba, a naročito igrača i članova Rominog osoblja.

Klub je izborio osminu finala Evropske lige, a kroz prvenstvo nastavlja svoju borbu za prve četiri pozicije i plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Mourinho nema namjeru da ide, ali nastoji da na kraju sezone otvoreno razgovara sa čelnicima kluba i da vidi da li im se ambicije poklapaju, jer Romi odavno mnogo toga nije važno, a trofejni trener svakako želi veća ulaganja u igrački kadar i veće ciljeve.

Ipak govorimo o čovjeku koji je s dva tima osvajao Ligu prvaka (Porto i Inter) i koji je tri puta Chelsea vodio do naslova engleskog prvaka, a radio je i u Španiji kao trener slavnog Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Romi je donio prošle godine trofej Konferencijske lige i to je bio prvi Romin trofej u Evropi nakon mnogo godina.

Jose je osvojio sva tri evorpska takmičenja, pošto je 2017. godine s Manchester Unitedom bio osvajač Evropske lige.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi