Mourinho cilja na visoko: Želja mu se kosi sa realnošću

Ali ima i dobar adut

Mourinho cilja na visoko: Želja mu se kosi sa realnošću

S. Grebović

Početkom prošlog mjeseca kao bomba je odjeknula informacija da će Jose Mourinho od naredne sezone biti trener ekipe Rome.

The Special One se tako nakon punih 11 godina vraća trenerskom poslu u Italiji gdje će sa klupe predvoditi rimsku Vučicu. U Rim dolazi nakon neuspješne sezone u Tottenhamu koji ga je otpustio prije kraja sezone zbog loših rezultata.

Trofejni trener nema mnogo vremena za gubljenje pa se već okrenuo mogućim akvizicijama za ljeto. Sergio Ramos je, navodno, njegova velika želja.

Sve su prilike kako će legendarni Španac u ovom prelaznom roku da napusti Santiago Bernabeu.

U Realu je zarađivao 12 miliona eura godišnje i upravo je finansijski aspekt najveća prepreka za Romu, koja u tom segmentu defeinitno nije u stanju da parira PSG-u i Manchester Cityju koji su također zainteresovani za njega. 

Razlika između Rome u odnosu na ova dva kluba je upravo Mourinho i trogodišnja uspješna saradnja koja ga vezuje sa iskusnim defanzivcem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sergio Ramos je sa Kraljevskim klubom osvojio pet šampionskih titula prvaka Španije, četiri Lige prvaka, četiri Super Kupa Španije, četiri Svjetska klupska prvenstva, tri UEFA Super Kupa i dva Kupa Kralja.

Pored Kraljevskog kluba u svojoj karijeri je još nastupao i za Sevillu iz koje je stigao u Madrid.

Top Komentari

stipulanbo
molim vas nebudite smijesni, najbolji stoper na svijetu da predje iz jednog real madrida u romu koja zavrsi na sedmom mjestu u italiji i kome je dzekina plata vec previse. ovo nece ni budala povjerovati.
6 0
zajid08
Covjek ode iz reala radi para, a roma ce ko platiti te pare koje on trazi, nigdje logike.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi