Jose Mourinho "trlja ruke": Gdje je završio Manchester United nakon njegovog otkaza?

NIšta se nije promijenilo

Jose Mourinho "trlja ruke": Gdje je završio Manchester United nakon njegovog otkaza?

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda jučer su poraženi u gostima protiv Evertona sa 4:0 čime su još jednom ove sezone razočarali svoje navijače.

Crveni đavoli igraju sezonu koja je za zaborav, a kako se ona bliži kraju tako je forma ovog tima sve lošija. Klub je uspio da preporodi ekipu kada je otkaz dobio Jose Mourinho krajem decembra prošle godine, a umjesto njega stigao je Ole Gunnar Solskjaer.

Solskjaer je imao nevjerovatan niz bez poraza u Premiershipu, ali je sada to sve palo u drugi plan nakon veoma loših rezultata. United bi čak mogao ostati bez mjesta koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone što bi za njih bila katastrofa.

Norveški stručnjak se po prvi put od dolaska na Old Trafford našao na udaru velikih kritika iako je tek nedavno potpisao trogodišnji ugovor s Manchester Unitedom.

Naime, mnogi mediji u Engleskoj danas su objavili da ovim rezultatima najsretniji može biti Jose Mourinho kojeg su "razapeli" nevjerovatnim kritikama kada je odlazio s Teatra snova.

To dovoljno pokazuje i statistika jer je Mourinho od odlaska iz Uniteda imao 19 bodova manje od Liverpoola i bio šesti, a trenutno je tim pod vodstvom Solskjaera na istom mjestu, ali sada imaju 21 bod manje od Redsa.

Mourinho je nedavno priznao da mu najviše smeta što se Solskajer tretira kao da je napravio čudo, a ustvari je skoro na istoj poziciji na kojoj je United bio i kada je Portugalac dobio otkaz.

Solskjaer posramljen nakon katastrofe: Navijači, izvinite!

Crveni đavoli su deklasirani na Goodison Parku kod Evertona sa 4:0 i tako je nastavljena serija loših rezultata tima sa Old Trafforda.

Menadžer Ole Gunnar Solskjaer se nakon utakmice odlučio izviniti navijačima zbog katastrofalne igre svog tima u današnjem meču.

"Od prvog zvižduka sve je krenulo naopako. Nakon svega samo želim da se izvinim navijačima", rekao je norveški stručnjak, te je nastavio:

"Jedino su navijači koji danas mogu glavu držati uspravno. Mi to ne možemo", istakao je Solskjaer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O samoj utakmici Ole Gunnar Solskjaer rekao:

"Everton je od nas bio bolji u svim segmentima igre. Mnogo stvari trebali smo popraviti kako bismo ovdje imali pravi rezultat, sam talenat nije bio dovoljan. Nismo igrali. Ovo danas nije vrijedno imena Manchester United", dodao je menadžer Crvenih đavola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Da, da. Ista pozicija sa -3 od treceg mjesta u odnosu na tada Mourinhovih -11 Kakav bolid i prevara od trenera
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi