Jose Mourinho želi da dovede Edina Džeku narednog mjeseca!

Portugalac sprema ponudu

Jose Mourinho želi da dovede Edina Džeku narednog mjeseca!

E. Škorić

Napadač Rome Edin Džeko navodno je želja Josea Mourinha.

Mourinho je nedavno preuzeo ekipu Tottenhama, koju je preporodio, ali želi da dovede još jednog napadača i to već u januaru.

Kao jednu od opcija Mourinho vidi Dijamanta, koji je postigao šest golova u dresu Rome u Seriji A ove sezone, a Jose zna da se radi o igraču koji može mnogo da donese.

Uostalom, bh. reprezentativac je već imao uspješnih sezona u dresu Manchester Cityja s kojim je bio prvak Engleske.

Britanski mediji pišu da je Mourinho odlučan da kupi Džeku koji bi rasteretio Harryja Kanea u napadu, a trenutna vrijednost našeg napadača procjenjuje se na oko 14 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin je ljetos potpisao novi ugovor s Romom iako je bio blizu prelaska u reove Intera.

Ostaje da vidimo hoće li se Edin vratiti u Englesku, a činjenica da ga želi jedan od najboljih trenera na svijetu svakako će da mu prija, ali i da posluži kao svojevrsni pečat na sve kvalitete koje posjeduje iskusni golgeter.

Top Komentari

beliver
Na kraju neće nigdje otići jer je smeće
4 18
Laso
Dzeko se navikao u Rimu, misli on prvenstveno na svoju porodicu, dosta mu je izazova, nema se kome dokazivati
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi