Lewandowskog također love Arapi, on sasvim iskren: "Vidim šta se tamo događa..."

Poljak odlučio da ostane

Lewandowskog također love Arapi, on sasvim iskren: "Vidim šta se tamo događa..."

Edmir Škorić

Posljednjih sedmica smo svjedoci brojnih bogatih ponuda koje dolaze ponajboljim evropskim igračima iz Saudijske Arabije i zaista nije ih jednostavno odbiti.

Cristiano Ronaldo je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru otišao u Saudijsku Arabiju, ali mjesecima kasnije počela je prava navala kada su u pitanju Saudijci i dovođenje evropskizh zvijezda.

Karim Benzema je drugo veliko ime koje je otputovalo u Saudijsku Arabiju nakon ponude koju je dobio od Al Ittihada, koji planira ubrzo dovesti i N'Gola Kantea, a druge velike zvijezde također su u iskljušenju. Arapi pokušavaju da dovedu Tonija Kroosa, Sergija Ramosa, Luku Modrića, ali i Roberta Lewandowskog.

34-godišnji napadač Barcelone i kapiten Poljske suočio se s pitanjem o Saudijskoj Arabiji danas na press konferenciji.

"Imam ugovor sa Barcelonom i uopšte ne razmišljam o Saudijskoj Arabiji. Imam trenutno druge prioritete, iako vidim šta se događa tamo. No, to se mene ne tiče", kazao je Lewandowski.

Oglasi

Navodno je i Modrić odbio bogatu ponudu sa željom da ostane i naredne sezone u Real Madridu, a isto je učinio i njegov saigrač Toni Kroos.

Ranije je Lionel Messi bio blizu Al Hilala, ali je odbio nestvarnu ponudu i na kraju odabrao Inter Miami, mada su mu se nadali svi u Barceloni.

Ipak, svima je jasno da će u narednom periodu biti sve više igrača koji će se povezivati sa arapskim timovima, a sve sa ciljem da se tamošnji nogomet promoviše kako se bliži Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

Lewandowski je bio sjajno pojačanje Barceloni nakon što je prošlog ljeta stigao iz Bayerna i već u prvoj sezoni osvojio je s Kataloncima naslov prvaka Španije.

Poljak je u 34 ligaška meča postigao 23 gola i upisao sedam asistencija, a ukupno je tokom sezone u svim takmičenjima dao 33 gola na 46 mečeva i od njega se očekuje da bude predvodnik katalonskog tima i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona će imati određenih kadrovskih promjena, ali ne postoji nijedno zvanično pojačanje ovog ljeta, iako se tim povezuje sa brojnim igračima. Ono što je za sada sigurno je da su klub napustili Jordi Alba i Sergio Busquets nakon isteka ugovora.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
pravi dečki ne idu u arabiju, tamo je mjesto isluženim ragama željnih lahke zarade, kao što su isluženi išli u američku ligu, kinu ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi