Nogometni hram se ruši, navijači u nevjerici gledaju

Krenula obnova kultnog stadiona

Nogometni hram se ruši, navijači u nevjerici gledaju

Edmir Škorić

Radovi na projektu nazvanom Espai Barca koji uključuju renoviranje stadiona Camp Nou, novu rukometno-košarkašku dvoranu i niz drugih sadržaja počeli su ovog juna i, prema ranijim tvrdnjama, trajat će do ljeta 2025. godine.

Gradsko vijeće Barcelone odobrilo je sve tačke projekta koji bi u potpunosti trebao promijeniti vizuru grada.

Radovi će se odvijati u više etapa, a Camp Nou bi trebao dobiti potpuno novi izgled s kapacitetom od 105.000 sjedećih mjesta. Unutrašnji radovi na samom stadionu uključivat će demontažu jednog dijela tribine iza južnog gola, sa strane klupskog medicinskog centra.

Osvježit će se i izgled svih tribina, postaviti novi semafori, kamere, otvoriti novi telekomunikacijski centar, TV-compound...

Krenulo se s rušenjem i izgradnjom novih dijelova na samom terenu i tribinama, tako da će u budućnosti Katalonci igrati na Olimpijskom stadionu dok se ne završe radovi na Camp Nouu.

Iako je sve ovo dobra promjena i nešto od čega će itekako profitirati i sam nogometni klub Barcelona, navijači, naročito oni nostalgičniji, u nevjerici su danas posmatrali ruešenje nogometnog hrama...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prognoza na papiru je da će se utakmice vratiti na Camp Nou u novembru 2024. ali ne s punim kapacitetom, a konačno otvaranje očekuje se tek 2026. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Čim Real obnavlja stadion, eto i Barcelone.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi