Tuchel i Salihamidžić su dogovarali veliko pojačanje za Bayern, ali sada se sve promijenilo

Rice ne dolazi?

Tuchel i Salihamidžić su dogovarali veliko pojačanje za Bayern, ali sada se sve promijenilo

E. Škorić

Bayern nastavlja da radi na transferu Declana Ricea, kojeg je Thomas Tuchel predložio, ali još u vrijeme Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna.

Tuchel je imao telefonski razgovor s nogometašem West Hama, te je prošle sedmice održan sastanak. Bayern je tražio novog centralnog veznjaka za narednu sezonu, koji bi trebao u odbrambenom smislu rasteretiti Joshuu Kimmicha.

Kaže se da je Thomas Tuchel već razgovarao s Declanom Riceom telefonom i uvjerio kapitena West Hama, kojeg još želi Arsenal i nekolicina klubova.

Tuchel je nekoć radio u Chelseaju i poznaje iz dana provedenih u Premiershipu reprezentativca Engleske.

Salihamidžić i Tuchel imali su zajedno sastanak sa Riceom, kao i tehnički direktor Marco Neppe, koga čeka neizvjesna budućnost u Bayernu, dok je Brazzo već napustio klub.

Rice još uvijek ima ugovor s West Ham Unitedom do 2024. godine, koji se vjerojatno može produžiti do 2025. godine.

Oglasi

Visoka naknada za transfer Tuchelova igrača iz snova stvara probleme Bayernu, jer se radi o transferu od oko 100 i više miliona eura. Iznose veće od 20 miliona eura u Bayernu mora odobriti nadzorni odbor koji se sastaje u utorak 30. maja na redovnoj sjednici.

Kako je Mirror objavio, Rice bi bio spreman da ode u Arsenal, koji je spreman udovoljiti zahtjevima i igrača i njegovog kluba, dok je Bayern u haotičnoj situaciji i stoga bi mogao da ostane bez željenog pojačanja.

Ostaje da vidimo gdje će na kraju karijeru nastaviti Rice, a ono što je jasno jeste da neće ostati u ekipi West Hama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je teškom mukom osvojio titulu, ali je imao dosta lošu sezonu i cilj kluba je da se ojača tokom ljeta, a primarne pozicije su upravo centralnog veznog i napadača.

No, najprije u klubu moraju posložiti sve strukture i pronaći odgovarajuću grupu ljudi koji će raditi na transferima zajedno s Tuchelelom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sportsport kompleks zvani Bayern . ba Ja pojačanja i k...a jest za arsenal , opet ste na aparatima hahahaha
0 0
sloboda2
Sreća je sto je arsenal u savrsenom stanju, lagano osvajaju trofeje, a bayern u haoticnom i tesko osvajaju, pa se igraci lagano odluce gdje da idu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi