Novo lice na pripremama Željezničara

Josip Bender će dobiti priliku da se dokaže

Novo lice na pripremama Željezničara · Saznajemo

E. Škorić

Fudbalski klub Željezničar danas nastavlja pripreme, a drugogplasirani tim Premijer lige narednih će dana boraviti u Međugorju.

Međugorje je zimska baza Željezničara dugi niz godina i Plavi će pokušati da se u narednim danima u dobrim uslovima što bolje spreme za drugi dio sezone. U Sarajevu uslovi nisu idealni, pa je put u Hercegovinu kao i obično neminovan.

Ekipa će danas odraditi prvi trening, a na treninzima će biti i novo lice. Radi se o golmanu Josipu Benderu, koji ima 25 godina i visok je 190 centimetara.

Rođen je u Dubrovniku, branio je u Solinu prvi dio sezone, a prethodno je nastupao za Zadar, RNK Split i Primorac 1929, a izdanak je Hajdukove škole nogometa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o golmanu koji svakako zaslužuje priliku, ali u narednim danima će morati da se dokaže Amaru Osimu i njegovim asistentima ako želi (p)ostati član Željezničara.

Filip Erić i Irfan Fejzić bi tako mogli dobiti konkurenciju. I jedan i drugi su znali da briljiraju, ali i da zakažu u nekoliko navrata, pa se ne može reći da Osim nije zaineresovan za dovođenje golmana koji bi donio dodatnu sigurnost.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAZIJASAISTOKA_
Samo da se razumijemo, RAHMANOVIC JE otisao u TURSKU SUPER LIGU(najjaci rang u Turskoj)..dok je HAJDAREVIC otisao u TURSKU PRVU LIGU(nesto kao nasa Federalna)..
4 14
SonPen1946
Idu u međugorje, ne bi li im se slucajno titula ukazala ??
9 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi