Balkan je izgleda suđen: Brekalo se vraća, ali (pre)daleko od Maksimira

Propao posao s Dinamom

Balkan je izgleda suđen: Brekalo se vraća, ali (pre)daleko od Maksimira

Edmir Škorić

Teški dani su iza Josipa Brekala, ali Hrvat ne gubi nadu, uvjeren da će se njegova situacija ubrzo riješiti. Prelazak u GNK Dinamo očito je propao, ali odlazak iz Fiorentine i dalje je realna stvar.

Dinamo je završavao proteklih dana transfer Brekala, no posao nije završen. U razgovoru za Sportske novosti Brekalov menadžer Andy Bara je otkrio detalje šta se zapravo dešavalo i kako je Dinamo zabio nož u leđa njegovom štićeniku.

Za sve je kriv poraz od Lokomotive (0:3) poslije kojeg prema Barinim riječima na Maksimiru razmišljaju o smjeni Sergeja Jakirovića sa klupe.

"Dinamo nije odgovorio Fiorentini. Obavijestili su igrača da mijenjaju trenera i ne znaju da li će ga novi trener htjeti u timu. Brekalo je shvatio da Dinamo ima druge interese i zbog toga je mnogo razočaran", kazao je Bara.

Sve je bilo dogovoreno oko posudbe 25-godišnjaka, ali on se očito ne vraća na Maksimir. S obzirom na to da nije u planovima trenera Vincenza Italiana, i dalje mu je želja da ode iz Firence i da zaigra na posudbi barem u nekom klubu gdje će imati ulogu "key playera".

Oglasi

Brekalo ne gubi nadu, posebno sada kada su na vrata Viola pokucali Grci. Mogao bi se dogoditi stoga povratak na Balkansko poluostrvo, doduše u redove grčkog velikana Olympiakosa.

Brekalo je karijeru počeo na Maksimiru i zato mu je teško palo sve što se dešavalo i što mu je preko noći od gotovog posla, stiglo obavještenje da ga Dinamo ne želi. Igrao je kasnije u Njemačkoj za Wolfsburg i Stuttgart, a u Italiji je prije Fiorentine nosio dres Torina.

Ima 35 nastupa i četiri gola za Hrvatsku. U posljednje vrijeme nije igrao, ali smatra se svakako privremenim Vatrenim i mogao bi se opet naći na spisku Zlatka Dalića. No, ovisit će dosta o tome hoće li ove zime otići iz Fiorentine i dobiti pravu šansu u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Super League:

Za sada se Olympiakos nameće kao dobra opcija, ali još uvijek je sve to u domenu špekulacija i naravno daleko od realizacije.

Svakako bi bio korisniji Dinamu, koji je loše otvorio drugi dio sezone, izgubio šokantno od Lokomotive kod kuće i sve više postaje realno da bi Hajduk mogao nakon dugooo godina biti prvak Hrvatske. Jakirović je Brekala smatrao važnim pojačanjem, igračem odluke, ali nije uspjelo da se završi na najbolji način. A Brekalo će se svakako boriti za titulu i ako ode u Olympiakos, koji je trenutno šest bodova iza vodećeg PAOK-a.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi