Noć puna suza je pred Brekalom: Hrvat nije očekivao takav nož u leđa, Dinamo ga je bacio na dno!

Krilni fudbaler je razočaran

Noć puna suza je pred Brekalom: Hrvat nije očekivao takav nož u leđa, Dinamo ga je bacio na dno!

Admin Čaušević

Josip Brekalo je izuzetno razočaran zbog propalog transfera u Dinamo, barem tako glase prve informacije iz tabora bliskog 25-godišnjem krilnom fudbalu. Od dolaska na Maksimir nema ništa i to je ono što boli povremenom Vatrenog.

Pošto je i danas bio u trening kampu Fiorentine moglo se naslutiti da nešto ne štima. Navečer je bilo zaista tako. Transfer Brekala na Maksimir je propao.

Dinamo je danas trebao poslati dokumentaciju Fiorentini nakon što je ranije postignut usmeni dogovor, međutim to se nije desilo i posao nije završen.

U razgovoru za Sportske novosti Brekalov menadžer Andy Bara je otkrio detalje šta se zapravo dešavalo i kako je Dinamo zabio nož u leđa njegovom štićeniku.

Za sve je kriv poraz od Lokomotive (0:3) poslije kojeg prema Barinim riječima na Maksimiru razmišljaju o smjeni Sergeja Jakirovića sa klupe.

Oglasi

"Dinamo nije odgovorio Fiorentini. Obavijestili su igrača da mijenjaju trenera i ne znaju da li će ga novi trener htjeti u timu. Brekalo je shvatio da Dinamo ima druge interese i zbog toga je mnogo razočaran", kazao je Bara.

Modri su 25-godišnjaka trebali dovesti na posudbu do kraja sezone. Umjesto velikog povratka Brekalo je dobio samo nož u leđa i pitanje je da li će imati više želje da se vrati na Maksimir.

Sada Fiorentini, Brekalu i njegovom menenadžeru sve osim lagan zadatak da za igrača pronađu rješenje do 1. februara do kad traje prijelazni rok u Italiji.

Povremeni Vatreni nije u planovima Vincenza Italiana što je Dinamo pokušao iskoristiti i dovesti ga u svoje redove, ali po drugi put u posljednje tri sedmice dogovor je izostao.

Upitno je šta će biti i sa Jakirovićem. Ako je vjerovati Barinoj izjavi čeka ga otkaz, dok je sa druge strane stigla vijest da je Vlatka Peras lično odlučila da ga zadrži na klupi.

Bilo kako bilo, najteže je Brekalu. Nadao se da će što prije pronaći novi klub gdje će igrati redovno te na taj način možda osigurati i poziv na Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sa druge strane, transfer saga i način na koji je "prevaren" Brekalo su možda najbolji odraz aktuelnog stanja u Dinamu gdje je tlo nemirno već neki period.

A šta će tek biti ako Hajduk postane prvak? O tome na Maksimiru ne žele ni da čuju, iako sigurno u podsvijesti imaju takav scenarij...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi