Italijani otkrili pravo stanje stvari o Josipu Brekalu, za Dinamo je sve osim lijepo!

Dok se čeka na Maksimiru

Italijani otkrili pravo stanje stvari o Josipu Brekalu, za Dinamo je sve osim lijepo!

O. Lekić

Dinamu je neophodna pozitivan šok kako bi se ugasio požar nastao visokim porazom od Lokomotive sa 0:3. Očekivalo se da to bude transfer Josipa Brekala, ali iz Italije stiže vijest koju navijači Modrih ne žele čuti.

Svi su ubijeđeni da je sapunica oko Josipa Brekala završena i da će hrvatski krilni fudbaler konačno stići na Maksimir i zadužiti opremu Dinama, ali to se još uvijek ne dešava.

U popodnevnim satima iz Italije je stigla vijest koja uopšte nije lijepa za navijače Modrih pošto transfer neće biti završen tako brzo kao što se najavilo prethodnih dana.

Naime, specijalizovani portali koji prate Fiorentinu su objavili da je Brekalo proveo dan u Viola Parku, odnosno trening kampu italijanskog kluba i da još uvijek nema zeleno svjetlo za transfer.

Brekalo je spreman za odlazak, međutim Dinamo i Fiorentina još uvijek očigledno nisu finalizirali sve detalje oko same posudbe zbog čega je cijeli posao na čekanju.

Oglasi

Ovaj 25-godišnjak na Maksimir treba stići na posudbu do kraja sezone i to za iznos od 500.000 eura kako bi pronašao potrebnu minutažu i nadao se povratku u reprezentaciju Hrvatske.

Ova vijest svakako nije ohrabrujuća za zagrebački klub koji prolazi kroz jako delikatan period pošto nikad nije bio bliži gubitku titule nego što je to slučaj u ovoj sezoni.

Sigurno se i Sergej Jakirović nada da će što prije na raspolaganju imati kvalitetnog igrača kao što je Brekalo jer je jasno da u Dinamu ne štimaju određene stvari.

Šokatan i ubjedljiv poraz od Lokomotive je upalio alarme, a čak se i dobrano uzdrmala klupa bivšeg trenera Zrinjskog i već se počelo špekulisati o njegovom nasljedniku.

Pojedini mediji su provukli ime Igora Štimca čije bi imenovanje za trenera Dinama izazvalo pravi zemljotres pogotovo zbog njegove prošlosti sa Hajdukom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, predsjednica Vlatka Peras koja je odlučila da Jakirović ostane na klupi, ali je trofejni trener dobio upozorenje da što prije mora radrzmati ekipu i vratiti je na pobjednički kolosijek.

Pred Dinamom je sigurno izazova jesen kako zbog unutrašnjih problema, tako i vanjskih jer se Hajduk u ovom trenutku čini nedostižnim.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi