Brekalo prije Dinama izabrao fenjeraša i sve iznenadio
Brekalo u jednom od evropskih izazova Fiorentine

Čini se da je posao završena stvar

Brekalo prije Dinama izabrao fenjeraša i sve iznenadio

Samir Mlaćo

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo posljednjih mjesec dana glavna je tema u Hrvatskoj. Naime, Brekalo je imao skoro dogovorenu posudbu u Dinamo, ali na kraju se to nije desilo.

Još uvijek je član Fiorentine i ništa se u međuvremenu nije promijenilo. Sergej Jakirović je otvoreno govorio da u njegovom timu očekuju Brekala i činilo se da je posao završen.

Ipak, Dinamo se okrenuo nekim drugim opcijama, Fiorentina uvidjela da Modri imaju novac, ali da u ovom slučaju štede, te je sve brzo propalo. Bar za sada, jer u nogometu se stvari mijenjaju preko noći kada su transferi u pitanju.

Odmah su se pojavile informacije da će Brekalo put Turske, tačnije u Bešiktaš, no čini se da će on ipak ostati u Seriji A. Njegov novi klub mogla bi biti Salernitana, te će mu se tako ispuniti želja da ide u klub u kojem će imati mnogo veću minutažu.

U Fiorentini je dobro krenuo, no kako vrijeme odmiče sve manje. Posebno ga to brine zbog selektora reprezentacije Hrvatske Zlatka Dalića koji bi ga mogao 'zaboraviti' za Evropsko prvenstvo, a to Brekalo nikako ne želi.

Oglasi

Gianluca Di Marzio i Sky Sport sada prenose da je krilni napadač pred potpisom za Salernitanu. Sve će uskoro biti ozvaničeno i Hrvatu će se ispuniti želja o novom klubu.

Da li je i sam odustao od Dinama kada je vidio da su se Modri u međuvremenu dodatno pojačali, nije poznato.

Svakako da će Brekalo ostati u mnogo kvalitetnoj ligi i biti na radaru selektora Dalića, što mu je glavni cilj na proljeće.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Brekalo ugovor sa Fiorentinom ima do 2026. godine, a trenutno zarađuje 1,7 miliona eura po sezoni. Koliko će zarađivati u Salernitani i na kakav ugovor je pristao nije poznato.

Salernitana igra veoma loše ove sezone i na posljednjem je mjestu Serije A sa samo 12 osvojenih bodova. U posljednjih pet mečeva slavila je tek jednom, ali sve je otvoreno u borbi za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi