Dok svi u Hrvatskoj prate rukomet Brekalo žestoko ponižen: Prvo su mu rekli da je Srbin, a onda...

Na marginama Fiorentine

Dok svi u Hrvatskoj prate rukomet Brekalo žestoko ponižen: Prvo su mu rekli da je Srbin, a onda...

Admin Čaušević

Josip Brekalo već sedmicama prolazi kroz period neizvjesnosti pošto ni sam ne zna gdje će nastaviti karijeru. Činilo se da je posao sa Dinamom gotova stvar, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Brekalo je odlično počeo sezonu za Fiorentinom, bio je redovni starter, međutim već mjesecima nije u prvom planu trenera Vicenza Italiana zbog čega se počeo nagađati o njegovom odlasku.

Dinamo je bio najviše zagrizao, ubijeđeni su bili na Maksimiru da mogu dovesti krilnog fudbalera na posudbu sa Fiorentine, ali su Modri ipak podigli ručnu jer bi dovođenje Brekala na kraju bio krupan zalogaj.

U međuvremenu se 25-godišnjak povezuje sa Bešiktašom, navodno je taj posao bio i dogovoren u jednom trenutku, a zatim i Salernitanom. Međutim, transfera i dalje nema.

Sa druge strane, Italiano i dalje nastavlja da računa na Brekala zbog čega ga je i poveo na završnicu italijanskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji što je izazvalo revolt kod nekih novinara u Italiji.

Oglasi

Tako je novinar lista Corriere dello Sport Alberto Polverosi u današnjim izjavama žestoko izvrijeđao Hrvata. To što ga je nazvao Srbinom je ništa šta je uslijedilo.

"Nije mi jasno zašto je Brekalo igrao protiv Udinesea. Srbin (misleći na Brekala op.a,) je na odlasku i Italiano praktično nikad nije razmišljao o njemu", kazao je novinar te dodao:

"Ako već Italiano hoće da igra sa krilima neka umjesto Brekala igra Parisi."

Očigledno je Brekalo ni kriv ni dužan završio na udaru kritika italijanske javnosti što ga definitivno udaljava sa Artemio Franchija.

Do kraja prijelaznog roka su ostale dvije sedmice, a Fiorentin plan je poprilično jasan. Dok ne dođe zamjena, Brekalo se neće nigdje mrdati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom da nije u prvom planu ostanak u dresu Viola bi za Brekala vrlo vjerovatno značio i oproštaj od Evropskog prvenstva, a to hrvatski fudbaler sigurno ne želi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi