Ćorluka: Nadam se nastupu protiv Irana!

Član Zrinjskog među Zmajevima

Ćorluka: Nadam se nastupu protiv Irana!

S. Mlaćo

Jučer se okupila A reprezentacija naše zemlje, a između ostalih na spisku se našao i prvotimac Josip Ćorluka.

Ističe da je sretan zbog poziva i da isti kao nagradu za trud i zalaganje koje je pokazao.

Šta predstavlja poziv selektora „A“ reprezentacije za jednog igrača iz Premijer lige?

”Presretan sam, ovo mi je nagrada za dosadašnji rad i zalaganje ali i prilika da pokažem ono što znam. Istovremeno to je i pokazatelj da naša liga iz godine u godinu postaje sve kvalitetnija. To znači da se u klubovima dobro radi. Mogu slobodno reći da u Širokom Brijegu daju šansu mladim igračima i svake godine najmanje jedan ili dva nogometaša postaju prvotimci i kasnije imaju priliku da naprave dobre karijere. “

Koliko upravo činjenica da je na okupljanjima sve više igrača iz Premijer lige olakšava prilagođavanje na zahtjeve u A timu?

“Sigurno da je lakše kad znate igrače. Neke momke poznajem još od nastupa za mladu reprezentaciju, tako da mislim da mi neće trebati mnogo vremena za prilagodbu. Naravno, način rada i pristup svih nas će sigurno biti drugačiji, međutim trening koji je sinoć bio čisto regeneracijski, je sličan kao i kod nas u klubu. Sve je zaista na visokom nivou, imamo sve uvjete da napravimo dobar rezultat i da se lično uvjerimo kakva atmosfera vlada u reprezentaciji.“

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Očekuješ li da već protiv Irana upišeš svoj prvi nastup za najbolji nacionalni tim?

“Nadam se tome, naravno, ali izbornik će odlučiti ko će da igra. Ja vjerujem da ću dobiti svoju šansu i da ću je iskoristiti najbolje što mogu“.

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Fuj na sta repka spade
3 2
Realist
Sretno Josipe zaslužio si
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi