Josip Drmić u Premier ligi: "Ovo je nešto novo za mene"

Potpisao za Norwich

Josip Drmić u Premier ligi: "Ovo je nešto novo za mene"

E. Škorić

Novi engleski premierligaš Norwich City predstavio je novo pojačanje.

Švicarski reprezentativac Josip Drmić potpisao je trogodišnji ugovor s Norwichom i od 1. jula će postati član Kanarinaca.

Drmić (26) je posljednje četiri sezone proveo u Borussiji Moenchengladbach, a ranije je igrao Ligu prvaka sa Bayer Leverksuenom i ima veliko iskustvo.

Švicarac je igrao i dva svjetska prvenstva sa Švicarskom, te je u 32 meča postigao 10 golova.
“Vrlo sam uzbuđena što ću igrati u Premier ligi. Ne mogu čekati jer sam čuo mnogo stvari od mojih kolega u reprezentaciji koji su igrali u Premier ligi. Ovo je nešto novo za mene. To je nova prilika s novim izazovima i jako sam sretan što sam došao u Premier ligu", rekao je Drmić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Norwichov trener Daniel Farke je rekao: “Jasno smo naglasili da želimo potpisati novog napadača i pronašli smo čovjeka koji se dokazao na najvišoj razini. Ima mnogo nastupa u Bundesligi i dobar skor za Švicarsku".

Top Komentari

DIV
bravo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti