Depresija mu upropastila karijeru, a Atalanta mu zadala konačan udarac

Iličić napustio Bergamo

Depresija mu upropastila karijeru, a Atalanta mu zadala konačan udarac · Zvanično

E. Čaušević

Josip Iličić prethodnih godinu dana prolazi kroz jako težak period u životu zbog čega ga nismo mnogo gledali na terenu.

Iličić je prije dvije godine bio prva zvijezda Atalante i pružao je nevjerovatne partije u dresu kluba iz Bergama, ali onda preko noći je sve stalo i Slovenac je jednostavno nestao sa scene.

Bilo je perioda kada Iličić uopšte nije trenirao s Atalantom i nikome nije bilo jasno zbog čega ga nema jer nije imao problema s nekim povredama.

Međutim, nakon toga italijanski mediji otkrili su da Iličić ima dosta mentalnih problema i da se bori s depresijom što je šokiralo fudbalsku javnost.

33-godišnjak pati od neke vrste depresije još od početka 2020. godine. Ljeta te godine je napustio Atalantu i jednostavno pobjegao kući u Sloveniju, da bi se pojavio tek nekoliko mjeseci kasnije.

Iličić nije nikada htio javno da govori o tome, ali jasno je da je sve to ostavilo veliki trag na njegovoj karijeri.

Oglasi

Zbog toga su čelnici Atalante donijeli odluku da je vrijeme da se nešto poduzme, te da je najbolje da Iličić napusti ovaj klub.

On je imao ugovor s Atalantom na još godinu dana, ali klub je večeras saopštio da Iličić više nije član ovog kluba i da su s njim postigli sporazumni raskid ugovora.

"Tvoje igre u Bergamu će se uvijek pamtiti i tvoja istinska klasa od 2017. godine otkako si došao u klub. Uz tvoju magiju smo ostvarili naše snove i hvala ti na svemu", poručili su iz Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iličić je u dresu Atalante odigrao ukupno 173 utakmice i upostigao je 60 golova, te je upisao 44 asistencije. U klub je stigao iz Fiorentine, a još je igrao za Maribor, Palermo, Interblock, Bonifiku i Britof.

Top Komentari

struja
Steta,fudbal je izgubio igracinu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi