Josip Iličić izabrao klub u kojem će nastaviti karijeru
Foto: EPA

Predomislio se u posljednji čas

Josip Iličić izabrao klub u kojem će nastaviti karijeru

Reprezentativac Slovenije Josip Iličić će ovog ljeta sigurno napustiti Fiorentinu, a italijanski mediji javljaju da je već poznat klub u kojem će nastaviti karijeru.

Iako je Iličić praktično bio postigao dogovor sa Sampdorijom, u posljednji čas se predomislio i na kraju će završiti u Atalanti. U Bergamo bi trebao stići sutra ujutru, a očekuje se da u toku dana potpiše ugovor nakon što prođe medicinski pregled.

Slovenac rodom iz Prijedora bi sa Atalantom trebao potpisati trogodišnji ugovor, a špekuliše se da će Fiorentina od prodaje zaraditi 5,5 miliona eura plus bonuse.

Josip Iličić je u prošloj sezoni odigrao 30 utakmica za Fiorentinu u Seriji A uz učinak od pet pogodaka i četiri asistencije, a tokom karijere je nastupao još za slovenačke klubove Britof, Bonifiku i Maribor, kao i za Palermo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi