Neko je izmislio priču o transferu života Josipa Juranovića
Hrvatski fudbaler doživio je enorman uspon u karijeri u proteklih nekoliko godina i postao je standardan član prvog sastava hrvatske reprezentacije (Foto: EPA)

Ništa od Barcelone

Neko je izmislio priču o transferu života Josipa Juranovića

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Josip Juranović (27) neće napraviti transfer karijere i neće postati član Barcelone iako su to brojni mediji najavljivali u proteklom periodu.

Josip Juranović iza sebe ima jako dobar turnir s reprezentacijom Hrvatske u Kataru, gdje je odigrao svaku minutu uz poprilično dobru igru.

Njegovi nastupi privukli su mnoge klubove koji navodno pokazuju želju da ga dovedu u svoje redove. Brojni mediji su objavili kako ga želi i Barcelona, ali ovaj 27-godišnjak na Camp Nou neće igrati.

Menadžer Celtica, aktuelnog kluba Josipa Juranovića Ange Postecoglou, saopštio je da nema istine o odlasku hrvatsku fudbalera.

"Trenutno ne postoji ništa. Nula. Ništa. Nemam ponude za bilo kojeg igrača", poručio je menadžer Celtica Ange Postecoglou.

Priču da Barcelona želi Juranovića donio je novinar Sky Sportsa Dharmesh Sheth, a pored katalonskog giganta za ovog fudbalera navodno interes pokazuje i Atletico Madrid.

Oglasi

Ipak, Postecoglu tvrdi da nema nikakve istine o tome, a tokom Svjetskog prvenstva Juranovića su novinari pitali o mogućem odlasku od Celtica.

"Iskreno, nisam čitao ništa što se piše otkako sam stigao na Svjetsko prvenstvo. Fokusiran sam samo na nacionalni tim, pa čak sam i agentu rekao da mi ništa ne šalje", rekao je tada Juranović.

Josip Juranović je karijeru počeo u ekipi Dubrave, gdje je igrao sve do 2015. godine kada kreće njegov veliki uspon u karijeri.

Od 2015. do 2020. godine igrao je za Hajduk, uslijedio je potom odlazak u poljsku Legiju iz Varšave, a potom i transfer u Celtic.

Za reprezentaciju Hrvatske ovaj 27-godišnji desni bek je debitovao 2017. godine i odigrao je ukupno 27 utakmica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
12.12.2022. Gospodin Mlađo je pisao GLUPOSTI NA TU TEMU..vjerovatno je on i IZMISLIO..
2 0
Krivaja Zavidovići
Možda bi bio pojačanje za Valjadolid, eventualno Getafe i slične klubove, ali kakva Barsa, Atletiko... Da, baš je neko povjerovao u gluposti...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi