Dalić sa tri primjera poslao otrovnu strijelicu ka Livaji: "Rekao sam to tada, reći ću i sada"

Selektor Hrvatske sasvim otovreno

Dalić sa tri primjera poslao otrovnu strijelicu ka Livaji: "Rekao sam to tada, reći ću i sada"

Admin Čaušević

Marko Livaja se prošle godine oprostio od reprezentacije Hrvatske. Tu odluku je donio nakon nesuglasica sa navijačima Rijeke. Bilo je raznih čarki i uvreda, a fudbaler Hajduka je jednostavno odlučio dignuti sidro.

Sve se dešavalo prošle godine u junu i to pred završnicu Lige nacija gdje su Hrvati u finalu izgubili od Španije na penale. Skoro godinu kasnije o svemu je odlučio progovoriti i Dalić.

Dalić je govorio za Sportsku tv. Selektor Vatrenih je kazao da mu je žao što je došlo do Livajinog oproštaja od reprezentacije, ali je i poslao otrvonu srijelicu prema napadaču Hajduka.

Dugogodišnji šef reprezentacije Hrvatske je kazao da se za dres Vatrenih jednostavno daje više, naveo i tri primjera uključujući i vlastiti sa smrću svog oca.

Čak je spomenuo i Torcidu te povratak navijača splitskih Bijelih na utakmice nacionalnog tima.

"Dvije godine saradnje Marka Livaje i mene bile su vrhunske, donio je i dao važne golove za reprezentaciju, puno, puno dobrih stvari je donio. Ne mogu reći jednu jedinu riječ za njegovo vrijeme u reprezentaciji."

Oglasi

"Ono što se dogodilo u Rijeci, ja mislim da je to bila jedna velika igra složena od PR-a. Sve je to krenulo nakon Hrvatske i Velsa na Poljudu kad se Torcida vratila na utakmice."

"To nekome nije pasalo i velika se igra napravila iz ničega", rekao je Dalić te nastavio:

"Po tom kriteriju da ti neko nešto s tribina viče, niko ne bi bio u reprezentaciji. Da je ostao Marko s nama, možda bismo osvojili Ligu nacija. To je bila njegova odluka.

"Ja sam tada rekao, a reći ću i sada - za hrvatsku reprezentaciju trpiš puno više. Meni je umro otac, ja sam drugi dan vodio reprezentaciju."

"Ćorluki je razbijena glava, igrao je za reprezentaciju. Srni je umro otac, igrao je za reprezentaciju."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Puno, puno gorih stvari se desi pa igraš za reprezentaciju, ali kažem, njegova odluka i neću se puno na to vraćati", završio je Dalić.

Nakon svih dešavanja animozitet navijača Rijeke prema Livaji je otišao na nivo više i vrlo često se može čuti kako Armada fudbaleru Hajduka dovikuje: "Umri, Livaja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi