Kalinić predstavljen na Poljudu, pa "krenuo" na Dalića: "Neka on stavi Baturinu umjesto Modrića"

Odgovorio na komentar selektora Hrvatske

Kalinić predstavljen na Poljudu, pa "krenuo" na Dalića: "Neka on stavi Baturinu umjesto Modrića"

Endin Čaušević

Iskusni hrvatski fudbaler Nikola Kalinić zvanično je potvrdio kraj svoje igračke karijere, ali će ostati na Poljudu jer je već danas predstavljen kao novi sportski direktor Hajduka iz Splita.

Kalinić se vratio prošlog ljeta u Hajduk nakon nakon što je prethodnih nekoliko godina igrao u Italiji i Španiji.

Međutim, nakon samo jedne sezone u dresu kluba u kojem je ponikao ovaj 36-godišnjak saopštio je da završava igračku karijeru, ali ostao je na Poljudu.

Hajduk je danas održao press konferenciju na kojoj je bio upravo Kalinić koji je predstavljen kao novi sportski direktor splitskog kluba.

Kalinić je na mjesto sportskog direktora stigao umjesto Mindaugasa Nikoličiusa koji je jučer napustio Hajduk, te je pred njim sigurno težak posao da konačno Hajduku donese titulu prvaka Hrvatske.

No, već prvog dana na novoj funkciji Kalinić je uspio da "uzburka strasti" u Hrvaskoj jer je odgovorio Zlatku Daliću koji je prije nekoliko dana komentarisao situaciju u Hajduku i činjenicu da je ovaj klub propustio priliku da postane prvak.

Oglasi

"Šteta što je Hajduku ovako završila sezona jer su imali odličnu situaciju kada su bili jesenji prvacim, imali su euforiju i opet ovako završili. Nisam mnogo upućen u ono što se tamo dešava, ali da sam ja odlučivao ili bio dio te priče odmah nakon finala Omladinske Lige prvaka odmah bih tih deset igrača stavio u prvi tim. Najboljih deset igrača i s njima bih bio opet treći. Šta bismo dobili? Sjajnu atmosferu i budućnost", rekao je Dalić prije nekoliko dana i dodao.

"Hajduk će uvijek biti treći. Poslije takvog finala ti moraš tih sedam, osam ili deset igrača staviti u seniorsku ekipu i dati im priliku".

Kalinića su na današnjoj press konferenciji pitali za Dalićevu izjavu, a on odlučio reagovati. Poznato je da njih dvojica nisu u dobrim odnosima već godinama nakon svega što se dešavalo u Rusiji na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

"Svako misli šta želi... Eto, ako misli na budućnost neka on na Evropskom prvenstvu stavi Baturinu umjesto Modrića", odgovorio je Kalinić i nastavio.

Oglasi

"Juniorski i seniorski fudbal su dva različita sporta. Bio sam najbolji junior i nisam mogao doći do prve ekipe nego sam išao na posudbu. Mladi se moraju prvo dokazati da mogu biti u Hajduku. Ne treba ih odmah baciti u vatru. Više sam za opciju da idu na posudbu po mogućnosti u prvu ligu".

Podsjećamo, Kalinić je tokom Mundijala u Rusiji odbio da uđe s klupe na meču protiv Nigerije, a nakon toga Dalić ga je izbacio iz reprezentacije i poslao kući.

Vatreni su na tom Svjetskom prvenstvu osvojili srebrenu medalju, a Kalinić je odbio da uzme medalju na koju je imao pravo jer je bio dio ekipe na početku takmičenja, te je time stavio tačku na svoju reprezentativnu karijeru.

Potražite više informacija na temu HNL:

Očito je da se Dalićev i Kalinićev odnos nije popravio, a da li će selektor Hrvatske odgovoriti novom sportskom direktoru Hajduka ostaje nam da vidimo.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi