Dalić otkrio kakav plan ima da zaustavi Laminea Yamala u Berlinu na startu Evropskog prvenstva

Zna od koga prijeti najveća opasnost

Dalić otkrio kakav plan ima da zaustavi Laminea Yamala u Berlinu na startu Evropskog prvenstva

Endin Čaušević

Zlatko Dalić održao je danas press konferenciju pred početak priprema Hrvatske za Evropsko prvenstvo, a jedna od tema bila je i prva utakmica na tom velikom takmičenju protiv Španije, te je selektor Vatrenih otkrio kakav plan ima da zaustavi Laminea Yamala.

Hrvatska već danas počinje pripreme za Evropsko prvenstvo, a Dalić je otkrio da će ekipa biti kompletna do pripremne utakmice s Portugalom koju će igrati 8. juna.

Pojedini igrači reprezentacije Hrvatske još uvijek imaju obaveza prema klubovima i oni će se priključiti ekipi nakon prijateljske utakmice protiv Sjeverne Makedonije, dok se većina igrača očekuju u narednoj sedmici.

Hrvati će veći dio priprema odraditi u Rijeci gdje će igrati protiv Sj. Makedonije 3. juna na Rujevici, dok pet dana kasnije u Lisabonu imaju protiv Portugala glavni test pred Evropsko prvenstvo.

Dalić je na današnjoj press konferenciji pričao o mnogim temama, a ono što je za hrvatsku javnost najbitnije jeste da je potvrdio da niko od reprezentativaca nema problema s povredama, te da će Ante Budimir i Nikola Vlašić također biti spremni za EP.

Vlašić će se ekipi pridružiti pred odlazak na EP, ali njegov oporavak ide po planu i bit će u avionu za Njemačku kako stvari stoje.

Oglasi

Naravno, Dalić je pričao i o prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu protiv Španije koja se igra 15. juna u Berlinu i otkrio je kakav plan ima kada je u pitanju Lamine Yamal koji će biti jedna od najvećih opasnosti za gol Vatrenih.

Selektor Hrvatske objasnio je da planira da na poziciji lijevog beka koristi Joška Gvardiola koji je tu poziciju igrao skoro cijelu sezonu u Manchester Cityju i bio je odličan, a Dalić to želi također da iskoristi.

"Joško Gvardiol je imao veliku grešku jučer u finalu FA Cupa, ali to ne može da umanji njegovu odličnu sezonu. Igrao je lijevog beka skoro cijelu sezonu, kakav je vaš plan s njim?", pitao je jedan od novinara, a Dalić je odgovorio.

"Ne bih Joška toliko krivio. Nije on kriv, golman je izašao van bespotrebno to je više njegova greška. Joško ima sjajnu sezonu, igrao je lijevog beka, ako se sjećate na EP je debitovao na toj poziciji i kritikovani smo. Evo najbolji trener svijeta ga je tu stavio i nema kritika, Joško je pokazao da tu igra jako dobro. Sad razmišljamo o Španiji, oni imaju sjajnog Laminea Yamala i naš cilj je da Joško igra lijevo kako bi ga mogli zaustaviti".

"On je upoznat s tom idejom i spreman je igrati gdje god treba. Ćorluka je bio u Manchesteru prije tri sedmice i upoznao ga s tim planom. Joško će biti uskoro sigurno najskuplji defanzivac na svijetu i veseli me njegova odlična forma. On i Mateo Kovačić će dobiti nekoliko dana odmora pa će se onda priključiti ekipi".

Pored utakmice protiv Španije reprezentacija Hrvatske u grupnoj fazi na ovom velikom takmičenju igra još protiv Albanije (19. juni Hamburg) i Italije (24. juni Leipzig).

Top Komentari

LaoCe
prestanite izmišljati vijesti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi