Stanišić jasno rekao šta želi, sprema se lukav potez, ali strahuju da će ih Bayern "provaliti"

Posudba mu ističe na kraju sezone

Stanišić jasno rekao šta želi, sprema se lukav potez, ali strahuju da će ih Bayern "provaliti"

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić na kraju ove sezone trebao bi se vratiti u minhenski Bayern jer mu ističe posudba u Bayer Leverkusenu gdje igra zaista u fantastičnoj formi. O njegovoj budućnosti se mnogo špekuliše, a Hrvat je dao jasan stav gdje želi igrati naredne sezone.

Stanišić je još prije sedam godina stigao u Bayern gdje je prošao skoro sve omladinske kategorije, a prvom timu priključen je još na ljeto 2021. godine.

Međutim, proteklog ljeta Thomas Tuchel odlučio je da neće previše računati na mladog defanzivca nakon čega je donesena odluka da on ide na posudbu, te je Stanišić na kraju završio u Bayer Leverkusenu.

Odlazak u Leverkusen za njega je bio potez iz snova jer je s ovim klubom osvojio titulu prvaka Njemačke, te ima šansu da do kraja sezone osvoji Evropsku ligu i DFB Pokal.

Također, Leverkusen je jedini klub koji je neporažen ove sezone u cijeloj Evropi što dovoljno govori o igrama izabranika Xabija Alonsa. Stanišić je važan dio ovog tima i odigrao je skoro sve utakmice i pokazao o kakvom igraču se radi.

Njegova posudba ističe na kraju idućeg mjeseca kada će se Stanišić vratiti u Bayern, ali Hrvat je već sada jasno dao do znanja svima da se njemu u Minhen baš i ne vraća.

Oglasi

Ovaj 24-godišnjak svjestan je da je Leverkusen tim u koji se odlično uklopio i svojim agentima je poručio da urade sve što mogu kako bi on igrao u Bayeru i naredne sezone jer uopšte nema želju za povratkom u Bayern.

S druge strane Bavarci žele da se Stanišić vrati, ali ključnu ulogu će odigrati čelnici Leverkusena koji imaju pravo da otkupe ugovor ovog hrvatskog defanzivca na kraju sezone.

Njemački Sky Sport piše da je Stanišić jasno pokazao želju za ostankom u Leverkusenu što je rekao i čelnicima tog kluba, a protiv toga nema ništa ni Xabi Alonso s obzirom da je riječ o standardnom defanzivcu njegovog tima.

Stanišić ima ugovor do ljeta 2026. godine s Bayernom i pregovori dva kluba trebali bi uskoro početi jer su i u Leverkusenu itekako zainteresovani da otkupe njegov ugovor.

Oglasi

U dosadašnjem dijelu sezone Stanišić je odigrao 35 utakmica u kojima je uspio zabiti pet golova i upisati šest asistencija. Ukoliko Bayern pristane da ga proda špekuliše se da bi mogao tražiti za njega oko 15 miliona eura.

Također, cilj čelnika Leverkusena jeste da ovog ljeta zadrži na okupu šampionski tim jer imaju velike ambicije u narednoj sezoni zbog čega je u klubu pristao ostati i Xabi Alonso.

Leverkusen neće prodavati svoje najveće zvijezde, a jedini koji bi mogao otići je Jonathan Tah koji se već dugo vremena nalazi na meti Bayerna. Upravo bi to Leverkusen mogao iskoristiti da zadrži Stanišića što je itekako lukav plan jer su svjesni da će Taha teško zadržati, no mogli bi dobiti u tom slučaju Stanišića lakše od očekivanog.

Bayern pokušava već sada svim silama nagovoriti Taha da dođe u Minhen i u Leverkusenu su svjesni da će ga teško zadržati, ali su potom shvatili da bi u sve mogli uključiti Stanišića. Lukav plan je čini se već spreman i kako Sky piše isti su pokušali čuvati kao veliku tajnu kako u Bayernu ih ne bi "provalili".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, o tome će se razmatrati na kraju sezone kada bude poznato ko će biti novi trener Bayerna i da li će on željeti prodati Stanišića ili će ozbiljno računati na njega iduće sezone. Što se Hrvata tiče on je svoj stav jasno rekao, a da li će mu se želja ispuniti ostaje nam da vidimo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Realno gledajuci, nije potreban ni jednima a ni drugima. U leverkuzenu u prvom dijelu sezone nije igrao haman nikako, pa se je bayern zalio i htio ga poslati na drugo mjesto, i sad pred kraj sezone kad je sve rijeseno igra vise. Od 33 tekme je igrao 12 po 90min u bundesligi, a u bitnim je dolazio s klupe
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi