Gvardiol se prvo opuštao uz Osmana Hadžića, a sada se obratio navijačima Hrvatske: "Još je teško"

Oglasio se na društvenim mrežama

Gvardiol se prvo opuštao uz Osmana Hadžića, a sada se obratio navijačima Hrvatske: "Još je teško"

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentacija Hrvatske nije uspjela da prođe grupnu fazu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj što je bilo veliko iznenađenje. Igrači ovog tima već se nalaze na odmoru, a Joško Gvardiol odlučio se oglasiti i poslati poruku navijačima ove selekcije.

Od Hrvata se nakon odličnih nastupa na prethodnim velikim takmičenjima očekivalo u Njemačkoj dosta više, ali su Vatreni podbacili i ispali su već u grupnoj fazi.

Prvo su doživjeli poraz od Španije (3:0), te su zatim remizirali s Albanijom odigravši 2:2 u Hamburgu.

U posljednjem kolu Hrvatskoj je trebala pobjeda protiv Italije i vodila je sa 1:0 golom Luke Modrića, ali su Italijani u posljednjim sekundama uspjeli da zabiju gol za 1:1 i pošalju Vatrene kući.

Po povratku iz Neuruppina gdje je bila baza Hrvatske igrači ove selekcije otišli su na zasluženi odmor, a u centru pažnje našao se defanzivac Manchester Cityja Joško Gvardiol.

Naime, pojavio se video na kojem se vidi kako ovaj 22-godišnjak uživa s društvom u pjesmama bh. pjevača Osmana Hadžića, a s njim je i zapjevao jednu od pjesama.

Oglasi

Naravno, navijači Hrvatske su kritikovali Gvardiola što se prerano opustio nakon svega nekoliko dana od ispadanja s Evropskog prvenstva, a sada je i mladi defanzivac Manchester Cityja odlučio da se oglasi.

Gvardiol se nakon kritika koje je dobio odlučio oglasiti na društvenim mrežama, te je poručio da mu je još uvijek teško i posebno se navijačima zahvalio na podršci.

"Hvala vam što ste uvijek uz nas i što nam pružate nevjerojatnu potporu. Još uvijek je teško, ali to je nogomet. Vratiti ćemo se još jači i svi zajedno ponosno braniti boje domovine", poručio je Gvardiol.

Također, nakon ispadanja s Evropskog prvenstva prethodnih dana se najviše govorilo o statusu Zlatka Dalića, ali kako stvari stoje ovaj rođeni Livnjak ostat će selektor Hrvatske i u narednom periodu.

To je potvrdio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je izjavio za Novu TV da Dalić ostaje selektor Vatrenih.

"Dalić je selektor i on će ostati selektor Hrvatske nogometne reprezentacije. Razgovarali smo i dali su ruke", rekao je Kustić jasno i glasno.

Top Komentari

user1574859714
Ljudi moji pa boli njih briga.Bude im tesko dan,dva i prst u uho. Mislite da se nesto sikiraju kao navijaci? Apsolutno ne
0 0
Prazina
Čobančić
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi