Ko se zadnji smije, najslađe se smije - Joška Gvardiola ismijavaju vlastiti saigrači

Fora mu nije dobro prošla

Ko se zadnji smije, najslađe se smije - Joška Gvardiola ismijavaju vlastiti saigrači

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Fudbalska reprezentacija Hrvatske oprostila se od Evropskog prvenstva već nakon grupne faze, a Joško Gvardiol postao je tako meta ismijavanja određenih saigrača u Manchester Cityju. 

Žrijeb nije mazio reprezentaciju Hrvatske kada su se izvlačile grupe za Evropsko prvenstvo. Vatreni su smješteni u B grupu, grupu smrti, zajedno sa Španijom, Italijom i Albanijom.

Hrvati, sami po sebi najuspješnija fudbalska nacija na ex-Yu prostorima s mentalitetom jačim od ostalih nacija s ovih prostora, bili su uvjereni da i u takvoj grupi mogu nešto uraditi i proći dalje.

Iako su osvojili samo dva boda, samo su nijanse prevagnule da Hrvatska ne ode u osminu finala takmičenja, a zbog toga potajno slave određeni Englezi.

Sjetimo se da je Joško Gvardiol prije Evropskog prvenstva u emisiji Vatreni podcast powered by PSK ispričao jednu zanimljivu anegdotu iz Engleske gdje igra za Manchester City.

Poznato je da Englezi prije svakog turnira dođu s parolom "It's coming home", pa na kraju osvoje jedno veliko ništa, a Gvardiol je smatrao da će tako biti i ovaj put. 

Oglasi

"Baš sam sat prije nego što sam odlazio iz Manchestera bio s Grealishom i Stonesom u društvu i oni meni govore "It's coming home". Ja njima govorim "Šta ti dolazi? Mo'š ti jedino kući doć', proć' kroz vrata"", ispričao je Gvardiol.

Grealish svakako nije s reprezentacijom Engleske, Jones jeste, no sigurno da se obojica naslađuju i podruguju se Gvardiolu.

Jedini koji je za sada otišao kući je upravo Gvardiol, dok je Engleska prošla u osminu finala gdje će sutra igrati protiv Slovačke.

Ko zna, možda sutra i Englezi počnu pakovati kofere, a pobjednik duela Engleska - Slovačka u četvrtfinalu će igrati protiv Švicarske koja je danas izbacila Italiju. 

Oglasi

Osman Hadžić i Joško Gvardiol zajedno zapjevali hit "Titanik"

Odmor u Hrvatskoj iskoristit će i Joško Gvardiol koji ovo ljeto neće ići van granica svoje države.

Gvardiol je za odmor izabrao Vir gdje je u jednom noćnom klubu turiste i posjetioce zabavljao popularni bh. pjevač, Osman Hadžić.

I hrvatski reprezentativac je iskoristio priliku da se dobro zabavi pa je zajedno sa Hadžićem zapjevao poznati hit "Titanik".

Očigledno da Gvardiol sluša i narodnu muziku jer je od riječi do riječi pjevao sa Hadžićem, znao je tekst i nije skidao osmijeh sa lica.

Kako je to izgledalo na Viru možete pogledati OVDJE.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi