Mirni dečko više ne šuti: Gvardiol u izdanju kakvom nije viđen, razočaran propustom nije se suzdržao
Foto: Pixsell

Dobijaju li Hrvati novog lidera?

Mirni dečko više ne šuti: Gvardiol u izdanju kakvom nije viđen, razočaran propustom nije se suzdržao

Admin Čaušević

Joško Gvardiol slovi za mirnog fudbalera koji šuti i radi. Ne podiže previše glas, uglavom je strpljiv i obično fokusiran prvenstvno na teren. Međutim, kako skuplja iskustvo, tako izgleda i gradi autoritet.

Gvardiol je prošlog ljeta plaćen 90 miliona eura, završio je u Manchester Cityju, jednom od najboljih timova te je samo za godinu dana napravio značajan iskorak.

Sa 22 godine sjajni defanzivac spada u grupu mlađih igrača u reprezentaciji Hrvatske, ali svejedno izgleda da već počinje graditi autoritet.

To se najbolje vidjelo na prijateljskom duelu protiv Portugala kada su Vatreni primili gol preko Diega Jote poslije akcije Semeda po lijevoj strani.

Gvardiol je igrao na poziciji lijevog beka, ali je došlo do nesporazuma sa preuzimanjem igrača što je iskoristio Semedo, sjurio se u kazneni prostor te asistirao Joti.

Pogrančić je taj koji izgubio iz vida Semeda, Brozović ga nije uspio blokirati, dok je Gvardiol ispao već u startu utakmice.

Oglasi

Kada se akcija završila na snimku se moglo vidjeti kako je Gvardiol vjerovatno razočaran zagalamio na četiri godine starijeg Pogrančića što nije bolje reagovao.

Trenutak kad je Gvardiol podigao glas

Izjednačujući gol Portugala možete pogledati ovdje.

Ne pamti se do sada slučaj kada je Gvardiol zagalamio na nekog kolegu iz reprezentacije, ali izgleda da se i to počinje mijenjati sa iskustvom i znanjem koje poprima sjajni lijevi bek.

Bivši fudbaler Dinama je odigrao fantastično prvo poluvrijeme, možda i najbolje u dresu nacionalnog tima pa se možda i odatle krije njegovo razočarenje i iskazani bijes zbog primljenog gola.

Inače, Hrvatska je generalno odigrala sjajan meč te je odnijela zasluženi trijumf sa 2:1 te potpuno spremna odlazi na Euro u Njemačkoj.

Podsjećanja radi, Vatreni su u teškoj grupi sa Španijom, Italijom i Albanijom. Kontinentalni turnir otvaraju duelom protiv Crvene furije 15. aprila u Berlinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi